Forrest Gump ın hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Forrest Gump ın hastalığı nedir?
  2. Forrest Gump uyarlama mı?
  3. Forrest Gump hangi zamanda geçiyor?
  4. Forrest Gump filminin konusu nedir?

Forrest Gump ın hastalığı nedir?

Eski adıyla asperger sendromu yeni kullanımıyla da otizm spektrum bozukluğuna sahip olan Forrest karakteri düşük bilişsel işlevselliğin yanında fiziksel yeterlilik olarak da duruş ve yürüyüşünde bozukluk olduğu için ancak bacaklarındaki protezlerle yürüyebilen bir çocuktur.

Forrest Gump uyarlama mı?

Forrest Gump, 1986 yılında Winston Groom tarafından aynı adla yayımlanan romandan esinlenerek çekilmiş, 1994 yapımı epik, romantik, komedi-drama dalında bir filmdir. Robert Zemeckis tarafından çekilmiş ve Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise ve Sally Field başrol oyunculuklarını yapmıştır.

Forrest Gump hangi zamanda geçiyor?

Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon'ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50'lerden 70'lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır.

Forrest Gump filminin konusu nedir?

1994 Beyazperde'de gösterime giren Forrest Gump, zekâ seviyesi, klasik devlet okuluna bile kabul edilmeyecek kadar düşük olan ve fiziksel olarak da sorunları olan bir çocuğun, hayatın ona getirdiği acı ve tatlı sürprizlerden, inanılmaz başarılar elde etmesini konu alan kitaptan uyarlanmış bir filmdir.