Tavşan Memesi bitkisi nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Tavşan Memesi bitkisi nasıl yetiştirilir?
  2. Kokina canlı çiçek mi?
  3. Kokina bitkisinin anlamı nedir?
  4. Kokina tohumu ne zaman ekilir?
  5. Lobelya tohumu nasıl ekilir?
  6. Kokina çiçeği nasıl bir bitkidir?

Tavşan Memesi bitkisi nasıl yetiştirilir?

Kuraklığa dayanıklılığı çok iyidir. Çoğaltılması ilkbaharda rizomları ayırmakla, sürgünleri ayırmakla ve tohumla yapılabilir. Tohumların çimlenmesi çok uzun sürebiliyor. Yaz sonunda ekip unutsanız iyi olur. ilkbaharda anca çimlenirler.

Kokina canlı çiçek mi?

Kokina, canlı bir bitki olduğu için bakıma ihtiyacı vardır. Kokina çiçeği, ne çok sıcağı ne de çok soğuğu sever.

Kokina bitkisinin anlamı nedir?

Kırmızı ve yeşilin mükemmel uyumunu yansıtan kokina çiçeği, İstanbul Rumları'nın yeni yıl süslemesi olarak kullandığı bir bitkidir. Kırmızı anlamına gelen kokinanın şans ve mutluluk getireceğine inanılıyor.

Kokina tohumu ne zaman ekilir?

Yılbaşı zamanı kesme çiçek olarak çok fazla tercih edilir. Dona karşı dayanıklı olmayan bir bitkidir. Akdeniz bölgesinde yetişimi fazladır. Tohumun Ekim Zamanı: İlkbahar, Sonbahar ve yaz aylarında ekilir.

Lobelya tohumu nasıl ekilir?

Elenmiş, nemli torf doldurduğunuz üretim saksısı yüzeyine tohumları serpiniz. Lobelya tohumları çok küçüktürler. Bu nedenle eşit aralıklarla ekebilmek için ince dere kumuna ya da satışta bulunan ekim kumuna tohumları karıştırmak ve öyle ekmek kolaylık sağlar. Çimlenme nemli torf yüzeyinde 1-2 hafta da derhal gözlenir.

Kokina çiçeği nasıl bir bitkidir?

Kokina çiçeği meyve ve yapraklardan oluşan bir bitkidir. Kokina çiçeği yeşil dikenimsi yapraklara sahip olan kokina çiçeği, kırmızı meyveleriyle beraber muhteşem bir görüntüye sahiptir. ... Küçük çalılar şeklinde yetişen kokina çiçeğinin boyu en fazla 1 metredir.