E devlet şifresini unuttum ne yapmam lazım?

İçindekiler:

  1. E devlet şifresini unuttum ne yapmam lazım?
  2. E devlet şifremi değiştirmek istiyorum nasıl değiştirebilirim?
  3. E-devlet şifresi nasıl iptal edilir?
  4. E-devlet neden e posta doğrulama kodu gelmiyor?
  5. E-devlet şifresi telefondan nasıl değiştirilir?

E devlet şifresini unuttum ne yapmam lazım?

· Daha önceki girişlerinizde cep telefonu numaranızı https://www.turkiye.gov.tr/ 'ye girip kaydettiyseniz ve bu kaydı doğruladıysanız, PTT şubelerine gitmeden şifre oluşturabilirsiniz. – Bunun için şifremi unuttum seçeneğini işaretleyin ve devam edin. – Sonrasında sizden istenen bilgiler Kimlik Tipi, T.C.

E devlet şifremi değiştirmek istiyorum nasıl değiştirebilirim?

Kullandığınız şifrenizi değiştirmek istediğinizde; Şifreniz ile e-Devlet Kapısı'na giriş yapınız. Kullanıcı menüsündeki "Şifremi Değiştir" düğmesini tıklayınız. Açılan sayfada öncelikle kullanmakta olduğunuz geçerli şifrenizi yazınız.

E-devlet şifresi nasıl iptal edilir?

PTT müdürlükleri veya yetkili şubelerinden e-Devlet Kapısı şifresi iptal işlemi yapılabilmektedir. Vekalet ya da vesayet durumlarında şifre alımında uygulanan kurallar şifre iptalinde de geçerli olmaktadır.

E-devlet neden e posta doğrulama kodu gelmiyor?

E-devlet sisteminden e- posta doğrulama şifresi gelmemesi, internet bağlantınıza ve eposta adresinizin güncelliğine bağlıdır. Bu kapsamda e- posta adresiniz güncel değilse ya da internet bağlantınız yoksa, gönderilen doğrulama mesajını alamazsınız.

E-devlet şifresi telefondan nasıl değiştirilir?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.