Sözde Erkek tarafı ne getirir?

İçindekiler:

  1. Sözde Erkek tarafı ne getirir?
  2. Evde sözde ne takılır?
  3. Nişandan sonra neler yapılır?
  4. Sözde ne takılır yüzük?
  5. Yüzüğü kim keser?
  6. Söz de nasıl yüzük takılır?
  7. Nişan için neler yapılır?
  8. Nişanda ikramlık ne yapılır?
  9. Söz de misafirlere ne ikram edilir?
  10. Söz yüzükleri nasıl olur?
  11. Söz merasimi nasıl yapılır?
  12. Isteme ve sözde ne takılır?
  13. Kız istemeye giderken yüzük takılır mı?

Sözde Erkek tarafı ne getirir?

Sözde Erkek Tarafı Ne Alır? Geleneklere göre söz masrafları erkek tarafına aittir. Erkek tarafı gelinin söz elbisesinden söz yüzüklerine, isteme çiçeği ve çikolatasına kadar tüm masraflardan sorumludur. Sözde erkek tarafının alacakları arasında geline takılacak takılar da vardır.

Evde sözde ne takılır?

Söz yüzükleri sağ elin yüzük parmağına, alyans ise evlendikten sonra sol elin yüzük parmağına takılır. Yüzük takılmasının hemen ardından anne ve babaların ve diğer aile büyüklerinin eli öpülür. Erkek tarafı, gelin adayına getirdikleri hediye takıları takar.

Nişandan sonra neler yapılır?

Adım Adım Nişan Hazırlıkları
  1. Nişan tarihi belirlenir.
  2. Nişan mekanı seçilir.
  3. Nişan yüzükleri alınır.
  4. Nişan teması belirlenir.
  5. Nişan elbisesi ve damatlık takım seçilir.
  6. Süslemelere karar verilir.
  7. Nişan ikramlıkları seçilir.
  8. Nişan pastası modeli belirlenir.
Daha fazla öğe...

Sözde ne takılır yüzük?

Söz yüzükleri evlilik öncesi takılan bir yüzük olduğu için sağ elin yüzük parmağına takılır. Söz töreninde takılan tektaşını da evliliğe kadar sağ elinin yüzük parmağında kullanmalısın.

Yüzüğü kim keser?

"Nişanda yüzüğü kim takar, kurdeleyi kim keser" diye sorarsan da şöyle söyleyelim: Kız veya erkek tarafının ailesinden yaşı büyük olan ve saygı duyulan bir akrabaları bunun için görevlendirilir. Mekanda yüzüklerin kurdelesini kesecek olan aile büyüğü önceden belirlenir ki yapacağı konuşmayı hazırlasın.

Söz de nasıl yüzük takılır?

Söz yüzükleri evlilik öncesi takılan bir yüzük olduğu için sağ elin yüzük parmağına takılır. Söz töreninde takılan tektaşını da evliliğe kadar sağ elinin yüzük parmağında kullanmalısın.

Nişan için neler yapılır?

Geleneklere göre nişanı kız tarafı yapar. Tutulacak nişan salonundan, ikram edilecek yiyecekler ile nişan günü yapılacak diğer harcamalar kız tarafının sorumluluğundadır. Damadın nişanda giyeceği takım elbiseyi de kız tarafı alır. Gelin adayının nişanlığını ise erkek tarafı karşılar.

Nişanda ikramlık ne yapılır?

Evde yapılan nişanın beğenilmesi için ikram edilebilecek yiyecekler şu şekildedir:
  1. Hafif bir yiyecek olan kanepeler.
  2. Patates topları
  3. Kanepenin yanında bademli zeytinler.
  4. Çeşit çeşit peynirler eşliğinde krakerler.
  5. Krep bohçaları
  6. Mini kumpirler.
  7. Sarma.
  8. Mini içli köfteler.
Daha fazla öğe...

Söz de misafirlere ne ikram edilir?

Türk kahveleri içildikten sonra kız istenir. Söz kesme merasimi sonrasında ise misafirlere içecek olarak çay servisi yapılır. Sözde kız tarafının ailesi, ana yemekten daha çok çayın yanında ikram edilecek yiyecekler hazırlar. Börek, kek, zeytinyağlılar, kanepeler hazırlanabilecek bazı ikramlıklardır.

Söz yüzükleri nasıl olur?

Kahve ikramının ardından kız isteme konuşması yapılır ve aileler çiftin evliliklerini onayladıklarını ilan ederler. Gelin ve damat adayı büyüklerin ellerini öptükten sonra yüzükler takılır. Aile büyüklerinden takı takacak olanlar varsa onlar da merasime katılır. Sonrasında da söz töreni ikramlarla devam eder.

Söz merasimi nasıl yapılır?

Söz merasimi esnasında aile büyüğü tarafından çifte takılan yüzükleri erkek tarafının ailesi alır. Kız tarafı söz yüzüklerini koymak için önceden süslü bir söz tepsisi hazırlar. Tepsiye kurdele geçirilmiş yüzükler ve makas konulur. İstenilirse yüzük yükseltici de konularak, tepsi görseli zenginleştirilir.

Isteme ve sözde ne takılır?

Erkek tarafı geline kolye ve küpeden oluşan bir takı seti hediye eder. Gelen diğer davetlilerin takı takıp takmayacağı ise aileler arasında konuşulup belirlenir. Geline de set haricinde 2 ya da 3 tane bilezik de takılabilir. ... Bu törende asıl takılar gelin ve damat aileleri tarafından takılır.

Kız istemeye giderken yüzük takılır mı?

Kız isteme töreninde söz yüzüğü resmi olarak takılır. Bu yüzükleri çiftler sağ ellerinin yüzük parmağına takar. Eğer ayrıca bir nişan töreni organize edilecekse aynı yüzüklerle bu işlem bir de davetlilerin huzurunda nişanda gerçekleşir.