Zenne kelimesi anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Zenne kelimesi anlamı ne?
  2. Zenne Kunduraları ne demek?
  3. Zımpara nın anlamı nedir?
  4. Zennecilik ne demek?
  5. Argoda Zenne ne demek?
  6. Fersiz ışık ne demek?
  7. Zenne gibi oynama ne demek?
  8. Zımpara kağıdı numaraları nedir?
  9. Zımpara kağıdı nerelerde kullanılır?

Zenne kelimesi anlamı ne?

TDK'ya göre zenne kelimesi iki farklı anlama geliyor. ... Zenne, eski geleneksel göçebe Türk geleneğinde düğünlerde ve şenliklerde kadın kıyafetiyle oynayan erkeklere verilen isimdir. Karagöz gibi tiyatro sergisi hasıl olduğunda kadın rolüne çıkan erkeklere zenne denir. Zenne eski dilde Farsça kökenli olup kadın demektir.

Zenne Kunduraları ne demek?

1. (Eşyâ için) Kadın işi: Bizim gözümüzü yıldıran bunlar değil zenne kunduraları (Burhan Felek). 2. ... ѻ Zenne fesi: Kadınların giydiği fes.

Zımpara nın anlamı nedir?

ZIMPARA. i. (Fars. sumbāde > sumpāre “nalbant bıçağı”ndan) İçinde çok sert alümin billûrları bulunan ve aşındırıcı olarak kullanılan tabiî kaya. ѻ Zımpara kâğıdı: Mâden, tahta vb. şeylerin yüzlerini düzeltmeye, pürüzlerini gidermeye ve parlatmaya yarayan, üstüne zımpara tozu yapıştırılmış kalın kâğıt.

Zennecilik ne demek?

Giyim ve döşeme eşyâsı satan kimse: Çarşıda zennecilere gittiler, kapamacılara uğradılar (Hüseyin R. Gürpınar'dan).

Argoda Zenne ne demek?

Zenne, eski geleneksel göçebe Türk geleneğinde düğünlerde ve şenliklerde kadın kıyafetiyle geleneksel olarak kadın gibi oynayan erkeklere verilen isimdir. Karagöz gibi tiyatro sergisi hasıl olduğunda kadın rolüne çıkan erkeklere zenne denir. Zenne eski dilde Farsça kökenli olup kadın demektir.

Fersiz ışık ne demek?

Donuk, cansız, (göz, ışık, yüz).

Zenne gibi oynama ne demek?

Zenne, eski geleneksel göçebe Türk geleneğinde düğünlerde ve şenliklerde kadın kıyafetiyle geleneksel olarak kadın gibi oynayan erkeklere verilen isimdir.

Zımpara kağıdı numaraları nedir?

Ekstra İnce Zımpara Kağıdı: genellikle boya veya vernik katları arasında kullanılır. 240, 3'lükleri çok ince olarak adlandırılırken, 600'lüğe kadar olanlar ise ekstra/süper ince olarak adlandırılır ve parlatma işleri için en uygun olanlar da bunlardır.

Zımpara kağıdı nerelerde kullanılır?

  • Su zımparaları özellikle, otomotiv, ahşap, mermer ve metal sanayiinde hem ıslak hemde kuru olarak kullanılabilir,
  • Silikon karbit aşındırıcısı ve dayanıklı kağıt mesnedi ile mükemmel yüzey elde eden, yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür.