Eski ikametgah adresimi nasıl bulurum?

İçindekiler:

  1. Eski ikametgah adresimi nasıl bulurum?
  2. e-Devlet işyeri adresi ekleme nasıl yapılır?
  3. İkametgah adresi nereden alınır?
  4. E-devlet adres değişikliği muvafakatname nasıl yapılır?
  5. Mernis Kimlik bilgisi ne demek?
  6. Adres değişikliği kaç gün arayla yapılır?

Eski ikametgah adresimi nasıl bulurum?

e-Devlet ikametgah sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için T.C kimlik numaranız ve PTT şubelerinden alacağınız e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. Sistemde bulunan arama çubuğuna "ikametgah sorgulama" yazdıktan sonra işleminizi gerçekleştireceğiz sayfaya yönlendirileceksiniz.

e-Devlet işyeri adresi ekleme nasıl yapılır?

https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin.
  1. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın.
  2. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.
Daha fazla öğe...

İkametgah adresi nereden alınır?

İkametgah belgesi eskiden nüfus müdürlüklerinden ya da mahalle muhtarlıklarından alınırdı. e-Devlet Kapısı ile birlikte artık online olarak kolayca ikametgah belgesi alabiliyoruz.

E-devlet adres değişikliği muvafakatname nasıl yapılır?

Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.

Mernis Kimlik bilgisi ne demek?

Mernis Projesi tüm Ahvali Şahsiye bilgilerini elektronik ortama aktaran ve Ahval-i Şahsiye bilgilerinde meydana gelen her tür değişikliğin ülkenin her tarafına dağılmış 970 merkezden anlık güncellenmesini ve bir ağ üzerinden güvenle paylaşımını sağlayan bir projedir.

Adres değişikliği kaç gün arayla yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50. maddesine göre yeni bir adreste oturmaya başlayan kişilerin 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği yapmaları gerekir. 20 iş günü içerisinde ikametgah değişikliği bildiriminde bulunmayan kişilere idari para cezası uygulanır.