Sigaranın vücuda verdiği zararlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sigaranın vücuda verdiği zararlar nelerdir?
  2. Sigara içenler en çok hangi hastalığa yakalanır?
  3. Sigara kullanımının hangi organlara ne gibi zararlar verdiğini yazınız?
  4. Sigarayı bırakmak vücudumuzu nasıl etkilemektedir?

Sigaranın vücuda verdiği zararlar nelerdir?

Kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncalar ortaya çıkar. Beyinde felç, ileri yaşta bunama (Alzheimer) görülür. Her nefeste 50bin hücrenin ölümüne sebep olur. Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana gelir.

Sigara içenler en çok hangi hastalığa yakalanır?

Tüm dünyada en sık ölüm nedeni olan kalp hastalığının en önemli nedeni sigara içiciliğidir. Sigara içmek vücuttaki damarlara zarar verir. Hem periferik damar hastalığı (kol ve bacaklarda zayıf kan dolaşımı) hem de koroner arter (kalp damarları) hastalığına neden olmaktadır.

Sigara kullanımının hangi organlara ne gibi zararlar verdiğini yazınız?

"Sigara üst solunum yolları, kulak burun boğaz rahatsızlıkları, gırtlak ve akciğer kanseri, mide bağırsak kanamaları ve kanseri, genital organlar, kadın doğum kanserleri, kalp damar sistemi tahribatı ve tıkanıklıkları, beyin damar sistemi ve cillte kırışıklık gibi zararlara yol açıyor.

Sigarayı bırakmak vücudumuzu nasıl etkilemektedir?

SİGARAYI BIRAKMA EVRESİNDE VÜCUTTA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER NELER? 20 dakika sonra, kan basıncı ve nabız normale döner, el ve ayak dolaşımı düzelir. 8 saat sonra, kan oksijen düzeyi normale döner, kalp krizi geçirme riski azalır. 24 saat sonra, vücut karbonmonksitten arınır.