6136 sayılı Kanun ne Kanunu?

İçindekiler:

  1. 6136 sayılı Kanun ne Kanunu?
  2. 6136 sayılı Kanun ne zaman çıktı?
  3. Hangi yerlere silahla girilemez?
  4. Taşıma ruhsatlı silah hangi durumlarda kullanılır?
  5. Pompalı av tüfeği 6136 ya girer mı?
  6. Uçağa binerken silah nereye teslim edilir?
  7. Polis hangi durumlarda silah kullanabilir?
  8. Taşıma ruhsatlı silahla nereye girilmez?
  9. Bulundurma ruhsatı ne demek?
  10. Bulundurma ruhsatlı silah taşınırsa ne olur?

6136 sayılı Kanun ne Kanunu?

Ruhsatsız silah bulundurma suçu, bulundurma ruhsatı olmadığı halde silah veya silahların kişisel ihtiyaç için evde veya işyerinde bulundurulmasıdır (6136 sayılı Kanun m.13). Bulundurma ruhsatı olan tabancanın ruhsatın müsaade ettiği yerlerin dışında bulundurulması veya taşınması da suç olarak kabul edilmektedir.

6136 sayılı Kanun ne zaman çıktı?

Madde 10 – (10/7/1953 tarih ve 6136 sayılı Kanunun hükmüdür.) Adli mercilerce müsaderesine karar verilen veya zabıtaca her hangi bir suretle ele geçirilen ateşli silahlarla mermiler ve bıçaklar ayniyat makbuzu mukabilinde Milli Savunma Vekaleti emrine verilir.

Hangi yerlere silahla girilemez?

Hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, izinli ya da izinsiz yapılan yürüyüşlerde, spor müsabakalarında ve okullara ruhsatlı da olsa silah taşınamayacağı bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, taşıma ruhsatı olsa bile silahla girilemeyecek yerleri kamuoyu ile paylaştı.

Taşıma ruhsatlı silah hangi durumlarda kullanılır?

Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrenci yurtlarında, eğitim ve öğretim kurumlarında, siyasi parti toplantılarında, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, sendikalarda, ...

Pompalı av tüfeği 6136 ya girer mı?

Oyçokluğu ile alınan gerekçeli kararda, mevcut mevzuata göre ''yivsiz-setsiz'' pompalı av tüfeklerinin, ''Her koşulda 6136 sayılı kanuna göre değerlendirilerek, cezalandırılamayacağı'' belirtildi.

Uçağa binerken silah nereye teslim edilir?

1- Silahları ile birlikte seyahat edecek yolcuların ilk aşamada havalimanındaki silah teslim noktasına uğrayarak silahlarını görevli memura teslim etmeleri gerekmektedir.

Polis hangi durumlarda silah kullanabilir?

(9) Polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kul- lanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir.”

Taşıma ruhsatlı silahla nereye girilmez?

sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.

Bulundurma ruhsatı ne demek?

Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler. Bulundurma ruhsatı, meskende veya işyerinde olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir.

Bulundurma ruhsatlı silah taşınırsa ne olur?

Silahınızı tamir, tespit ya da atış yapmak için bulundurduğunuz adresinizden çıkartacağınız zaman nakil belgesi almanız gereklidir ve bu belgede belirtilen gün ve saat haricinde silahınızı taşımamalısınız. 6. Bulundurma ruhsatlı silahınızı taşımanız halinde ruhsatsız silah taşıma suçundan hakkınızda adli işlem yapılır.