Mit hangi suçlara bakar?

İçindekiler:

  1. Mit hangi suçlara bakar?
  2. MİT kanunu 26 madde nedir?
  3. MİT nin açılımı nedir?
  4. MİT neye bakar?

Mit hangi suçlara bakar?

Mit'in görevi Türkiye Cumhuriyetinin; ülkesi ve millet bütünlüğüne, varlığına, bağımsızlığına ve güvenliğine, anayasal düzenine ve milli gücünü meydana getiren bütün unsurlara karşı içten ve dıştan yönetilen faaliyetlere karşı istihbaratı sağlamaktır. İstihbarat Dışında Başka Bir Faaliyeti Yoktur.

MİT kanunu 26 madde nedir?

Madde 26 – (Değişik: 17/2/2012-6278/1 md.) (Ek fıkra: 17/4/2014-6532/6 md.) Cumhuriyet savcıları, MİT görev ve faaliyetleri ile mensuplarına ilişkin herhangi bir ihbar veya şikâyet aldıklarında veya böyle bir durumu öğrendiklerinde MİT Müsteşarlığına bildirirler.

MİT nin açılımı nedir?

Milli İstihbarat Teşkilatı - Görev, Yetki ve Sorumluluklar. Millî İstihbarat Teşkilâtı 6 Temmuz 1965 tarih ve 644 sayılı Millî İstihbarat Teşkilâtı Kanunu'yla "Başbakanlığa" bağlı olarak kurulmuştur.

MİT neye bakar?

MİT'in görevi Türkiye Cumhuriyetinin; ülkesi ve milleti İle bütünlüğüne, varlığına, bağımsızlığına ve güvenliğine, Anayasal düzenine ve milli gücünü meydana getiren bütün unsurlarına karşı içten ve dıştan yöneltilen mevcut ve muhtemel faaliyetler hakkında milli güvenlik istihbaratını devlet çapında oluşturmak.