Aday Öğretmenlik kaç yıl oldu?

İçindekiler:

  1. Aday Öğretmenlik kaç yıl oldu?
  2. Aday öğretmen kaç günde değerlendirilir?
  3. Aday öğretmenler eş durumundan tayin isteyebilir mi?
  4. Aday öğretmenler hangi formları nasıl ne zaman dolduracak?
  5. Adaylık süresi sonlandırılan memur kaç yıl boyunca tekrar memurluğa atanamaz?
  6. Aday memurlukta asgari süre ne kadardır?
  7. Aday öğretmen 3 değerlendirme ne zaman doldurulur?
  8. Sözleşmeli öğretmen memur eşinin yanına gidebilir mi?
  9. Stajyer öğretmenlik süresi ne kadar?

Aday Öğretmenlik kaç yıl oldu?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun "Öğretmenlik" başlıklı 43. maddesi 6. fıkrasında 2014 yılı Mart ayında yapılan değişiklikle; "Aday öğretmenler, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınava girmeye ...

Aday öğretmen kaç günde değerlendirilir?

Performans değerlendirilmesi, bir dönemde en az altmış iş günü fiilen öğretmenlik görevi yapan aday öğretmenler hakkında uygulanır. Danışman Öğretmenin kendi MEBBİS'inden değerlendirme yapması için otomatik olarak 60 gün hesaplanmaktadır. 60 günden önce değerlendirme yapılmasına MEBBİS izin vermemektedir.

Aday öğretmenler eş durumundan tayin isteyebilir mi?

-Aday öğretmenler asıl görev yapacakları eğitim kurumlarında bir yıllık görev süresini doldurmaları koşuluyla Bakanlığımızın özre bağlı yer değiştirme dönemlerinde yaptığı duyuruları takip ederek aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

Aday öğretmenler hangi formları nasıl ne zaman dolduracak?

FORM-4A; DANIŞMAN ÖĞRETMEN TARAFINDAN 7.HAFTADAN İTİBAREN DOLDURULACAKTIR. ADAY ÖĞRETMİNİN DERS İÇİ UYGULAMA YAPTIĞI ZAMANDA (ADAY ÖĞRETMEN DERS ANLATIRKEN) DOLACAKTIR. ADAY ÖĞRETMEN 7.HAFTA İTİBARİYLE HAFTADA 3 GÜN GÜNDE 3 SAAT TOPLAMDA HAFTADA 9 SAAT DERS ANLATACAK OLUP HER DERS SAATİ İÇİN AYRI AYRI DOLDURUCAKTIR.

Adaylık süresi sonlandırılan memur kaç yıl boyunca tekrar memurluğa atanamaz?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." hüküm uyarınca aday devlet memurluk süresi 1 yıldan az 2 yıldan çok olamaz.

Aday memurlukta asgari süre ne kadardır?

Adaylık eğitimlerinden herhangi birisinden başarısız olan devlet memuru asil memur olarak atanamaz. 657 sayılı Kanunun 56 maddesi gereğince görevine son verilir. Adaylık süresi minimum (en az) 1 yıl olup, memurun adaylığı 1 yılı dolmadan kaldırılamaz. Aday memurun adaylığı en fazla 2 yıl sürebilir.

Aday öğretmen 3 değerlendirme ne zaman doldurulur?

12. Oniki ayın sonunda Danışman Öğretmen, Okul Müdürü, Maarif Müfettişi veya Şube Müdürü tarafından MEBBİS üzerinden ÜÇÜNCÜ DEĞERLENDİRME yapılır.

Sözleşmeli öğretmen memur eşinin yanına gidebilir mi?

Sözleşmeli öğretmen asker olan eşinin yanına gidemez. Sözleşmeli öğretmen asker eş durumu tayin hakkı bulunmamaktadır.

Stajyer öğretmenlik süresi ne kadar?

Aday öğretmenlik süresi 4 ayı oryantasyon olmak üzere toplam 1 yıl sürecek.