Temiz saçta kepek neden olur?

İçindekiler:

  1. Temiz saçta kepek neden olur?
  2. Kepek sorunu nasıl çözülür?
  3. Saçta kabuklu kepek neden olur?
  4. Şampuan değiştirmek saçta kepek yapar mı?
  5. Stres kepek yapar mı?
  6. Şampuan değiştirmek saça zarar verir mi?
  7. Sabun bit yapar mı?
  8. Yağlı saç kepek yapar mı?

Temiz saçta kepek neden olur?

Saçı az ya da çok yıkamak: Az yıkanan ve yağlanan saçta kepek oluşur ama bu, her kepekli saç pistir, yıkanmamıştır anlamına gelmez. Saçını az yıkayanlar yağlanma ve kepek sorunuyla daha çok karşılaşabilir. Öte yandan saçı sık sık şampuanlamak da kafa derisini tahriş edip kepeğe neden olabilir.

Kepek sorunu nasıl çözülür?

Sirke saç derisini ölü derilerden arındırarak kaşıntı ve kepek sorununu ortadan kaldırır. İyi bir temizleyici olan sirke aynı zamanda saç derisinin hava almasını ve saçların parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olur. 2-3 yemek kaşığı sirkeyi saç derinize masaj yaparak yedirin. 10 dakika sonra saçlarınızı yıkayın.

Saçta kabuklu kepek neden olur?

Saç derisinin yeterince hava alamaması, nemsiz ve kuru kalması da saçta kabuklu kepek oluşumuna neden olacaktır. Saçlarınızı aşırı derecede sıcak suya maruz bırakmanız, kimyasal içerikli saç ürünlerinin oldukça sık kullanılması ve saçların yeterince temizlenememesi de saçlarda kabuklu kepeğe neden olabilir.

Şampuan değiştirmek saçta kepek yapar mı?

Şampuan değiştirmek, saçta kepek oluşmasının sebebi değildir ancak saç yapınıza uygun olmayan şampuan ya da bakım ürünü kullanmak kepek sorununa sebep olabilir. Bu sebeple, şampuan değişikliği yapmayı düşündüğünüz zaman saçınızın kepek yapması gibi bir endişeniz olmasın.

Stres kepek yapar mı?

Stres kepeğe neden olmaz, fakat mevcut bir kepek sorununu azdırarak olduğundan kötü görünmesine neden olabilir. Kepek normalde, her zaman saç derisinde mevcut olan, doğal olarak oluşan bir mikrop olan Malassezia globosa nedeniyle ortaya çıkar. Bu mikrobun varlığı stresten etkilenmez.

Şampuan değiştirmek saça zarar verir mi?

Saçlarınızın yapısında, ihtiyaçlarında ve güncel durumunda bir değişiklik olmadığı sürece, şampuanınızı değiştirmenize gerek yoktur. Aksine, gerek olmadığı halde şampuanınızı sıklıkla değiştirmek, saç derinizin doğal yağ ve nem dengesine zarar verebilir.

Sabun bit yapar mı?

Bitlenmek, toplumda yaygın olarak düşünüldüğü gibi kişisel hijyenin yetersiz olmasına veya aşırı temizliğe bağlı gelişen bir sorun değildir. Ayrıca saçlı deride ve vücutta şampuan ve sabun artıklarının kalması ile saçların ve vücudun aşırı yağlı olması da bitlenmeye neden olmaz.

Yağlı saç kepek yapar mı?

Kepek yağlı kafa derisine sahip insanlarda daha çok oluşur. Kafa derinizin üzerindeki hücreler sürekli yıkılır ve tekrar yenilenir. Eğer hücreler yıkılma oranına göre çok hızlı gelişiyorsa bu kepeklere yol açar. Ayrıca yağlı bir kafa derisi hücrelerin deri üzerinde büyümesine neden olur.