Önsöz nasıl yazılır TDK 2019?

İçindekiler:

  1. Önsöz nasıl yazılır TDK 2019?
  2. Ön yargı TDK nasıl yazılır?
  3. Tezde önsöz nasıl olmalı?
  4. Ön yargı bitişik mi?

Önsöz nasıl yazılır TDK 2019?

İşte ön söz kelimesinin yazım şekli. ÖN SÖZ MÜ, ÖNSÖZ MÜ? TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda "Önsöz" kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "ön söz" şeklinde ayrı yazılır.

Ön yargı TDK nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre 'ÖN YARGI' ayrı olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içerisinde kullanılmış doğru örneklerini burada bulabilirsiniz. Çok ön yargılı bir kişi olduğum için senin hakkında farklı şeyler düşünmüştüm. Ön yargıları yüzünden günahımı almıştı.

Tezde önsöz nasıl olmalı?

Tez önsöz, tezin ilk sayfası niteliğini kapsamaktadır. Bu yüzden bir sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmaktadır. Bu yüzden de genellikle tezin “Giriş” bölümünden önce yazılmaktadır. Ön söz metni sonunda tez yazarının adı ve soyadının sağa dayalı bir şekilde yazılması gerekmektedir.

Ön yargı bitişik mi?

Türk Dil Kurumu bu kelimenin doğru yazımı için 'ön yargı' biçiminde yani ayrı olarak ele almış durumda. Halk arasında daha çok birleşik olarak kullanılan bu kelimenin doğru yazılışı ayrıdır. TDK'ya göre bu Kelimenin doğru yazılışı 'ön yargı' şeklinde ayrı olarak gerçekleşmektedir.