Maliyet nedir kısaca anlamı?

İçindekiler:

  1. Maliyet nedir kısaca anlamı?
  2. Eğimli ne demek TDK?
  3. Maliyetleme ne demek?
  4. Maliyet mal olma nedir?
  5. Matematik eğim nedir?
  6. Faaliyet Tabanli Maliyetleme sistemi nedir?
  7. Kaizen Maliyetleme nedir ne demek?

Maliyet nedir kısaca anlamı?

Maliyet (ticaret) bir malın üretim giderlerinin toplamı, o mal ortaya çıkarılıncaya kadar harcanan para miktarı. Maliyet fiyatı: Bir malın çeşitli üretim ve dağıtım dönemlerinde, o döneme kadar o mal için yapılmış harcamaların tümü. Maliyet koşulları: (iktisat) Bir malı üretmek için gerekli etmenlerin tümü.

Eğimli ne demek TDK?

TDK eğimli ne demek? ... Eğimi olan. 2. Bir şeyi yapmaya içten yönelmiş, meyyal.

Maliyetleme ne demek?

Faaliyet tabanlı maliyetleme kısaca, üretim sürecindeki faaliyetler aracılığıyla maliyetleri mamul veya hizmetlere yansıtmak şeklinde tanımlanabilir.

Maliyet mal olma nedir?

Maliyet, bir ünite malın (veya daha fazla) elde edilmesi için harcanan üretim faktörleri (emek, sermaye, toprak) toplamına denir. ... Bu iki gider türünün, üretilen mal birimine düşen payına ortalama maliyet denilir. Bir işletmede en son üretilen birimin maliyetine marjinal maliyet adı verilmektedir.

Matematik eğim nedir?

Matematikte bir doğrunun eğimi ya da gradyanı o doğrunun dikliğini, eğimliliğini belirtir. Daha büyük eğim, daha dik bir doğru demektir. ... Diferansiyel kalkülüs ile, bir teğetin, bir eğrinin herhangi bir noktasındaki eğimi hesaplanabilir.

Faaliyet Tabanli Maliyetleme sistemi nedir?

Faaliyet tabanlı maliyetleme yöntemi endirekt maliyetleri daha detaylı olarak ele alan bir yöntemdir. Faaliyet tabanlı maliyetleme yöntemi geleneksel maliyet yöntemindeki gibi mamullerin kaynakları değil, faaliyetlerin kaynakları tükettiği bu mamullerin ise faaliyetleri tükettiği varsayımına dayanır.

Kaizen Maliyetleme nedir ne demek?

KAİZEN maliyetleme ise; hedeflenen maliyetlerin belirlenerek o maliyet seviyesine düşürülmesi sürecinde sürekli olarak iyileştirme faaliyetlerini kapsayan süreçtir (Monden & Lee, 1993). KAİZEN'in özü aslından çok açık ve oldukça basittir. 'KAİZEN' 'iyileştirme' demektir.