Tiroid bebeği etkiler mi?

İçindekiler:

  1. Tiroid bebeği etkiler mi?
  2. Hamilelikte tiroid değeri kaç olmalı?
  3. TSH yüksekliğini düşürmek için ne yapmalı?
  4. Hamilelikte TSH yüksek olursa ne olur?
  5. Tiroid hastaları bebek sahibi olabilir mi?
  6. Tiroid düşüklüğü kısırlık yapar mı?

Tiroid bebeği etkiler mi?

Gebelikte tiroid tedavi edilmezse ciddi problemlere neden olabiliyor. Gebelikte tiroid hastalıkları tedavi edilmezse düşük, erken doğum, gebelik zehirlenmesi (preeklempsi), hipertansiyon, bebekte yetersiz gelişme ve yenidoğan hipertiroidisi tablolarına sebep olabilir.

Hamilelikte tiroid değeri kaç olmalı?

Tiroid hastalığı tanısının konulmasında TSH ve serbest T4 testleri istenilmesi gerektir. İlk basamak tarama testi serum TSH düzeyinin belirlenmesidir. Gebelik döneminde genellikle TSH düzeyleri ilk trimesterda 0.1-2.5 mIU/L, ikinci trimesterda 0.2-3.0 mIU/L ve üçüncü trimesterda 0.3-3.0 mIU/L aralığındadır.

TSH yüksekliğini düşürmek için ne yapmalı?

Tiroid hormonu desteği sağlamak amacıyla sentetik T4 ve sentetik T3 ilaçlar kullanılabilir. TSH yüksekliğine neden olan besinler diyetten çıkarılır ve iyot içeriği yüksek besinlere ağırlık verilir. Tiroit hormonlarının dengelenmesini amaçlayan TSH yüksekliği tedavisi yaklaşık 6 hafta kadar sürebilir.

Hamilelikte TSH yüksek olursa ne olur?

Gebeliğin ilk 3 ayında yüksek olan hCG TSH düzeyinde belli bir düşüşe neden olabilir. Bu düşme geçicidir. Gebelikte kan düzeyi yükselen östrojen ise tiroid hormonunu bağlayan proteinleri artırır. Bunun sonucunda da total tiroid hormonu düzeyinde yükselme gözlenir.

Tiroid hastaları bebek sahibi olabilir mi?

Özellikle aç karnına tiroid hormonu kullanarak haşimato hipotiroidisi kontrol altına alınmış olan kadınların TSH düzeyleri normal olduğu sürece hamile kalmaları herhangi bir problem yaratmaz. TSH düzeyi normal olduğu sürece doğacak çocuk için de herhangi bir tehlike söz konusu olmaz.

Tiroid düşüklüğü kısırlık yapar mı?

Gebelik başlangıç döneminde görülen TSH düşüklüğü ise gebelerde görülen fizyolojik değişikliktir. Bu durum özel takip gerektirir. Tiroid nodülleri, tek başına kadınlarda tiroid fonksiyonlarını bozmadığı sürece kısırlığa yol açmaz.