0 sayısı neden bulundu?

İçindekiler:

  1. 0 sayısı neden bulundu?
  2. 0 ın işareti nedir?
  3. 0 neden nötr bir sayıdır?
  4. Irrasyonel sayılar gerçek sayı mıdır?

0 sayısı neden bulundu?

Babil tabletlerinde ve Maya yazılarında karşımıza çıkan sıfır o zamanlar mevsimlerin akışı ile ilgili hesaplarda kullanılmış. Eski alimler bir sayının yokluğunu belirtmek için sıfırı kullanmış, tıpkı bizim 101 derken 10'lar basamağında bir değer olmadığını göstermek için kullandığımız gibi.

0 ın işareti nedir?

İşaretli sıfır, önünde artı ve eksi işaretleri olan sıfırdır. Aritmetikte özel durumlar hariç 0 işaretsizdir. Bununla birlikte Bilişimdeki işaretli sayı temsilleri gibi bazı uygulamalarda, işaretli sıfır kullanılır.

0 neden nötr bir sayıdır?

Bugünkü sayı sisteminde sıkça kullanılan sıfır, bir niteliğin yokluğunu temsil eder. Toplamada toplandığı sayıyı değiştirmeyen etkisiz, çarpmada sonucu sıfır yapan yutan, bölmede ise bir sayıya bölündüğünde 0 sonucu çıkar. Ancak bir sayıyı böldüğünde sonuç tanımsızdır. 0 sayısı pozitif ve negatif olmayan bir sayıdır.

Irrasyonel sayılar gerçek sayı mıdır?

Her bir gerçek sayının gerçel sayı ekseninde bir noktaya karşılık geldiği düşünüldüğünde ondalık gösterimden yola çıkarak, “Ondalık kısmı devretmeyen gerçek sayılara irrasyonel sayılar denir” şeklinde de irrasyonel sayılar ifade edilebilir (Zazkis, 2005).