Ayaş domatesi nasıl dikilir?

İçindekiler:

  1. Ayaş domatesi nasıl dikilir?
  2. En iyi domates nerede yetişir?
  3. En iyi salçalık domates hangisi?
  4. Ayaş domatesi nasıl anlaşılır?
  5. Tarla domates ekimi nasıl yapılır?
  6. Bir dönüm tarladan kaç kilo domates çıkar?
  7. Hangi ilin domatesi meşhur?
  8. Türkiye'nin en iyi domatesi nerede yetişir?
  9. Dünyada kaç çeşit domates var?
  10. Oturak domates nedir?
  11. Domates kaç günde verir?
  12. 1 dönümden ne kadar salçalık domates çıkar?
  13. Domatesleri ile ünlü şehrimiz hangisi?

Ayaş domatesi nasıl dikilir?

1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama ...

En iyi domates nerede yetişir?

Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde 2016-2017 arasında ortalama x üretimi yapılmış olan domates en çok Akdeniz Bölgesi'nde üretimi yapılan bir meyvedir. Akdeniz Bölgesi'nde Ege ve Marmara Bölgesi izler. 2013 yılında Akdeniz Bölgesi üretiminin ˜'i sofralık domates üretimini gerçekleştirmiştir.

En iyi salçalık domates hangisi?

En yüksek verim (7403 kg/da) ve salça verimi (1842 kg/da) XPH 12066 çeşidinde tespit edilmiştir. Ortalama meyve ağırlığında 110 g ile SC 2121; pH değerinde 4.40 ile Coudoulet; briks (% 10.33) ve askorbik asit (23.67 mg/100 g) içeriği açısından Sixtina çeşitleri diğerlerinden daha üstün bulunmuştur.

Ayaş domatesi nasıl anlaşılır?

Kokusu ve lezzeti ile diğer domateslerden hemen ayrılabilen Ayaş domatesi ince kabuklu ve bol suludur. Ayaş domates eski dönemlerde çok sevilirken, şimdilerde daha az üretilmektedir. İnce kabuklu olmasından dolayı raf ömrü çok uzun olmayan domates, market raflarına pek fazla gitmemektedir.

Tarla domates ekimi nasıl yapılır?

Tohumların Ocak-Nisan ayları arasında ekimi yapılır. Tohumlar sıra arası 13-15 cm, sıra üzeri 1-1,5 cm olacak şekilde, 1-2 cm derinliğe ekilir ve m²'ye 2-3 gr tohum olacak şekilde hesaplanır. Domates Fideleri, 3-4 gerçek yapraklı olduğunda seyreltilirler.

Bir dönüm tarladan kaç kilo domates çıkar?

Bu arılar polenleme ve döllenmeyi sağlayarak bitkilerin doğal bir şekilde gelişmesine yardımcı oluyor. Geleneksel tarım yöntemiyle 1 dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretiliyor. Topraksız tarım serasında ise 1 dönümden bir yılda 40 tonun üzerinde hasat yapılabiliyor.

Hangi ilin domatesi meşhur?

ÜRETİMDE ANTALYA 1. SIRADA. Domates üretiminin il bazında dağılımı incelendiğinde Antalya'nın 2 milyon 410 bin tonla (yüzde 19,1) ilk sırada yer aldığı görüldü. Bu ili 1 milyon 575 bin tonla (yüzde 12,5) Bursa, 975 bin tonla (yüzde 7,7) Manisa, 945 bin tonla (yüzde 7,5) İzmir ve 941 tonla (yüzde 7,5) Mersin takip etti.

Türkiye'nin en iyi domatesi nerede yetişir?

Türkiye'de domates genellikle Ege, Akdeniz ve Marmara kıyılarına dağılmış durumdadır. BU bölgeler dışında Tokat ve Şanlıurfa illerinde de domates yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Domates yetiştiriciliğinde ülkemizde ilk sırayı yaklaşık %20,6 ile Antalya ili alır. daha sonra ,2 ile Bursa, %7,8 ile İzmir ili gelir.

Dünyada kaç çeşit domates var?

Yaklaşık 28 çeşit domates var.

Oturak domates nedir?

Oturak domatesi, çalı tipi bir domates türü. Yoğun yaprak oluşumu olduğundan bir salkımda 3-5 domates bulabiliyorsunuz. Meyveleri hafif yuvarlak ve parlak renkli.

Domates kaç günde verir?

Normal koşullarda tohum ekiminden 40-45 gün sonra pişkin ve kaliteli fideler elde edilir.

1 dönümden ne kadar salçalık domates çıkar?

Geleneksel tarım yöntemiyle bir dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretilirken, topraksız tarım serasında aynı büyüklükteki alanda yılda 40 tonun üzerinde ürün elde ediliyor.

Domatesleri ile ünlü şehrimiz hangisi?

Domates üretiminin il bazında dağılımı incelendiğinde Antalya'nın 2 milyon 410 bin tonla (yüzde 19,1) ilk sırada yer aldığı görüldü. Bu ili 1 milyon 575 bin tonla (yüzde 12,5) Bursa, 975 bin tonla (yüzde 7,7) Manisa, 945 bin tonla (yüzde 7,5) İzmir ve 941 tonla (yüzde 7,5) Mersin takip etti.