Akıl akıldan üstündür ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Akıl akıldan üstündür ne anlama gelir?
  2. Üstündür anlamı nedir?
  3. Akıl olmayınca başta ne kuruda biter ne yaşta ne demek?
  4. Akıl yol birdir ne demek?
  5. El elden üstündür atasözünün anlamı nedir kısa?
  6. Elelden üstündür ne demek?

Akıl akıldan üstündür ne anlama gelir?

Akıl akıldan üstündür atasözünün anlamı her insanın aynı anlayış, bilgi ve düşünce yapısına sahip olmadığını göstermesidir. Birinin aklına gelmeyen bir durum başka birinin aklına gelebilir. Herhangi bir konu hakkında ışık tutabilecek dahiyane bir fikir sunabilir.

Üstündür anlamı nedir?

'El elden üstündür' atasözünün halk arasındaki anlamı; 'bir işte ne kadar iyi iseniz veya kendinize aşırı bir güveniniz var ise unutmayınız ki her zaman sizden daha iyi birileri vardır' anlamına gelmektedir.

Akıl olmayınca başta ne kuruda biter ne yaşta ne demek?

AtasözüDüzenle [1] Kişi talihsiz ya da akılsız olursa giriştiği hiçbir işten olumlu sonuç alamaz.

Akıl yol birdir ne demek?

Aklın yolu birdir tecrübe ile alınmış olan kararların uygulandığında söylenen bir sözdür. Sonuçları öngörülen, tahmin edilen veya belirli olan olaylar karşısında herkesin ortak akıl ile aldığı kararların iyi sonuçlarında söylenir.

El elden üstündür atasözünün anlamı nedir kısa?

Kısaca Atasözü Açıklaması 'El elden üstündür' atasözünün halk arasındaki anlamı; 'bir işte ne kadar iyi iseniz veya kendinize aşırı bir güveniniz var ise unutmayınız ki her zaman sizden daha iyi birileri vardır' anlamına gelmektedir.

Elelden üstündür ne demek?

El elden üstündür atasözü; genel olarak insanın kendisini her zaman diğer insanlardan üstün görmenin hiç de iyi bir şey olmadığını öğütler.