Mobilya çeşitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Mobilya çeşitleri nelerdir?
  2. Mobilyada Cumba ne demek?
  3. Chester tarzı nedir?
  4. Eski tip mobilyaya ne denir?
  5. Mobilya ürünleri nelerdir?
  6. Avangart mobilya nasıl olur?
  7. Chester koltuk Takımı Nedir?
  8. Modern mobilya ne demek?
  9. Klasik mobilya ne demek?
  10. Mobilya aksesuarları nelerdir?
  11. Avangart varaklı mobilya ne demek?
  12. Cumbanın amacı nedir?
  13. Ahşap cumba ne demek?
  14. Ayakkabı dolabına ne denir?
  15. Antre halısı nasıl olmalı?

Mobilya çeşitleri nelerdir?

Mobilya türleri isimlerinde ilk akla gelenler Avangarde, Country, Modern, Retro, Chester'tir. Ev için, bahçe için, balkon için ya da ofis için dizayn edilen mobilyalar arasında tarz detayı şüphesiz en önemli faktördür.

Mobilyada Cumba ne demek?

Cumba : Bir ahşap tablanın kenar yüzüne denir. Demonte Mobilya : Parça parça paketlenmiş ve yeniden sökülüp takılabilecek şekilde tasarlanan, buna uygun bağlantı elemanları ile üretilen mobilya çeşididir.

Chester tarzı nedir?

Bu koltukları avangart, retro, vintage, klasik ve hatta modern dekorasyonda bile kullanmak mümkün. Tamamen orijinal çizgilere sahip olan chester modellerini takım olarak kullanacaksanız yaşam alanınızın ağır, asil ve vintage bir görünümü olacağını aklınızdan çıkarmamalısınız.

Eski tip mobilyaya ne denir?

1950 li yıllar ile 1980 li yıllar arasındaki dönemlerde kullanılan,eskitme görünümünde parlak ve canlı ancak soluk görünümlü renklerden oluşan mobilyalara retro tarzı mobilya denmektedir.

Mobilya ürünleri nelerdir?

Bununla birlikte yatak, koltuk, dolap, masa, sehpa, raf, kitaplık, iskemle gibi temel mobilyalar hemen her kültürde sürekli ve zorunlu olarak kullanılan eşyalardır.

Avangart mobilya nasıl olur?

Avangart mobilyaların oyma motifleri daha hafif olmaktadır. Klasik mobilyalara göre daha hafif ve zarif oyma motiflere sahip olan bu mobilyalar, yine yorucu olmayan gerçek altın varak kaplamalar ile cilalanır. Tasarıma göre ya da isteğe göre avangart mobilyalar kapitone de döşenebilmektedir.

Chester koltuk Takımı Nedir?

Chester Koltuklar, kapitone işçiliğine sahip kapitone düğmeleri takılan baklava dilimi görüntüsü veren koltuklardır. Chester Koltuklar kumaş ve deri gibi pek çok kumaş-deri türünün kaplama olarak kullanıldığı ancak özellikle hakiki deri ve kadife kumaşlar kullanıldığında kendisini ortaya çıkarır.

Modern mobilya ne demek?

Şıklığın ve Asaletin Simgesi Modern Mobilyalar. ... Dayanıklı yapıları, sadeliği ve şıklığı aynı noktada buluşturan tasarım harikası modern mobilyalar, günümüz ihtiyaçları düşünülerek tasarlanılan ve tamamen pratik bir kullanım sunan mobilyalardır diyebiliriz.

Klasik mobilya ne demek?

Klasik mobilyada, en ince detaylar düşünülerek, detay ve şıklığın bir araya getirilmesi hedeflenir. Sehpa, ayna, konsol gibi ekstralar klasik mobilyayı oluşturan bütünlerdir. Klasik mobilyanın en önemli yanı, ahşaptan yapılıyor olmasıdır. Renk ve cilada üretilmiş olan klasik mobilya ile uyumlu olmalıdır.

Mobilya aksesuarları nelerdir?

Örneğin dolap ve çekmece kulpları, kapı kolları, gardırop iç üniteleri, çekmece rayları, menteşeler, raf altları ve taşıyıcıları, koltuk ayakları ve sandalye tekerlekleri en sık karşımıza çıkan mobilya aksesuarları arasında gösterilebilir.

Avangart varaklı mobilya ne demek?

Avangart Fransızca kökenli bir kelimedir. ... Avangard mobilya, klasik mobilya modellerinin daha sade tasarımlarının adlandırılmasıdır. Klasik mobilyalar, lüks ve görkemli, yoğun ahşap oyma motifli, altın varaklı şık ve göz alıcı mobilya modellerinden oluşmaktadır.

Cumbanın amacı nedir?

Evlerin sokağa bakan cephesinde, çevreyi seyretmek için kullanılan cumba, evin cephesini ve sokağı güzelleştiren bir unsur olmasının yanı sıra, geleneksel Türk toplu- munda aile-toplum arasındaki mahremiyet ilişkisini de anlatır.

Ahşap cumba ne demek?

Cumba, yapıların üst katlarında yer alan, bina ana duvarından sokağa doğru çıkıntı yapmış balkona verilen addır. ... Estetik görünümün sağlanması amacıyla cumba inşasında ahşap ve cam ya da taş ve cam malzemeler kullanılabilir.

Ayakkabı dolabına ne denir?

Ayakkabıların konulduğu dolaplara ayakkabılık denir. Genellikle dairenin kapı önünde ya da dairenin antre bölümüne bırakılır. Mobilyadan üretilen bu dolap içinde ayakkabılar bulunur. Ayakkabılık aynı zamanda portmanto olarak da anılır.

Antre halısı nasıl olmalı?

Antre Halısı Nasıl Olmalı? Antreniz geniş ve küçükse girişte, post halı ya da yuvarlak jüt halı tercih edebilirsiniz. Uzun ve dar bir antreniz varsa uzun yolluklar ı ya da lazer kesimli halılar , sizin için uygun olacaktır.