Resen atamalar iptal edilecek mi?

İçindekiler:

  1. Resen atamalar iptal edilecek mi?
  2. Norm fazlası atama tercihleri nasıl yapılır?
  3. Norm fazlası öğretmenler nasıl tercih yapacak?
  4. Norm fazlası olan öğretmene ne olur?
  5. Resen yerleştirme ne demek?
  6. Sözleşmeli öğretmenlerin norm fazlası olma durumu var mı?

Resen atamalar iptal edilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021 yılında öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işleminin yapılmayacağını duyuruldu. ... Bakanlığın tarihli kararına göre, 2021 yılı yer değiştirme döneminde, zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı olarak resen atama işlemlerinin yapılmayacak.

Norm fazlası atama tercihleri nasıl yapılır?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru onayı için kullanıcı kodları ve şifreleri gönderilecektir. PERSONEL TERCİH İŞLEMLERİ 1. Modüle giriş yapınız ve sol menüden Tercih İşlemleri'ne tıklatınız. 2. Tercih listesinden kurum seçerek Bu Tercihi Kaydet butonuna tıklatınız ve tercihlerinizi sıralayınız.

Norm fazlası öğretmenler nasıl tercih yapacak?

Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.

Norm fazlası olan öğretmene ne olur?

1) Norm fazlası öğretmenler 3. Madde doğrultusunda, öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan -10- eğitim kurumuna atanmak üzere tercihte bulunacaktır.

Resen yerleştirme ne demek?

Resen atama, kamu görevlisinin kendi iradesi dışında, bir üst yöneticisi tarafından kendiliğinden göreve atanması anlamına gelir yani memurun ya da memur adayının kendi iradesi olmadan, amiri veya üst yöneticilerinin etkisiyle kendiliğinden atanması bu şeklinde ifade edilebilir.

Sözleşmeli öğretmenlerin norm fazlası olma durumu var mı?

Sözleşmeli öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, atamaya esas puan üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda atamaya esas puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası sözleşmeli öğretmen olarak ...