İsra diye isim olur mu?

İçindekiler:

  1. İsra diye isim olur mu?
  2. İsra nin anlamı nedir?
  3. Isranur kuranda geçiyor mu?
  4. İsra isminden kaç kişi var?
  5. Isra Türk ismi mi?
  6. İsra nedir TDK?
  7. Elisa ismi konulabilir mi?

İsra diye isim olur mu?

İsra isminin cinsiyeti: Kız ismi olarak kullanılmaktadır.

İsra nin anlamı nedir?

İsra'nın sözlük manası “gece yürütmek” demektir. Peygamberimiz Hz.Muhammed'in (s.a.v.) ... Peygamber, Sidretü'l-Münteha'ya ulaşmış ve Miraç mucizesi gerçekleşmiştir. Arapça kökenli bir kız ismi olan İsra, son günlerde en çok tercih edilen ve merak edilen isimlerden biri.

Isranur kuranda geçiyor mu?

İkranur Arapça kökenli bir isim olmasına karşın bu isim Kur'an'da geçmez. Fakat bu ismin kız çocuklarında konmasında hiç bir sakınca yoktur. ... Bu ismin kız çocuklarına verilmesi caizdir. İkranur ismi İkra ile Nur kelimelerinden türetilmiş olan bir isimdir.

İsra isminden kaç kişi var?

İşte, merak edilen tüm detaylar. Kız çocuklarına verilen İsra ismi, ülkemizde çok yaygın değildir. 2021 yılı itibariyle Türkiye'de İsra ismini kullanan kişi sayısı: 2452.

Isra Türk ismi mi?

Türkçede yeni bir isim olarak nitelendirilebilecek İsra adı aslında çok eskiden biri kullanılıyor. ... Arapça kökene sahip olan isra adı kız çocukları için en özel isimler içerisinde bulunmaktadır.

İsra nedir TDK?

İsra Genel Türkçe Terimi Olarak İsra: Yürütmek, göndermek, gece seferi yapmak, Hz. Peygamber (sav)'in bir gece Allah tarafından Mekke'den Mescidi Aksa'ya götürülmesi olayı.

Elisa ismi konulabilir mi?

Elisa ismi kız çocukları için tercih edilen bir isimdir. Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemektedir. ... Bu anlamın da dışında Elisa, Allah'ın sözü ve yemini şeklinde de ifade edilmektedir.