Saçlarımda kepek var ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Saçlarımda kepek var ne yapmalıyım?
  2. Saç yağlanması ve kepek nasıl geçer?
  3. Kafada kabuklu kepek neden olur?
  4. Zeytin yağı kepeğe iyi gelir mi?
  5. Saçtaki kepek nasıl tedavi edilir ibrahim Saraçoğlu?
  6. Kepekten nasıl kurtulurum bitkisel?
  7. Kepeğe ne iyi gelir evde?

Saçlarımda kepek var ne yapmalıyım?

Karbonat ya da kabartma tozu kepek için en yaygın bilinen çözümlerden biridir. Önce saçlarınızı ıslatın ve bir paket veya bir avuç kabartma tozunu saç derinize dökün ve iyice ovalayın. Daha sonra durulayın. Bunu saçlarınızı yıkamadan önce haftada 3 kez yapabilirsiniz.

Saç yağlanması ve kepek nasıl geçer?

Antibakteriyel ve saç derisini temizleyici özelliklere sahip çay ağacı yağı ve sirke de kepeğe iyi gelen doğal ürünlerden. Saçlarınızı yıkarken kullandığınız şampuana bir-iki damla çay ağacı yağı kullanmak ya da saçlarınızı durulamadan önce saç derinize sirke ile masaj yapmak kepeğe iyi gelebilir.

Kafada kabuklu kepek neden olur?

Saç derisinin yeterince hava alamaması, nemsiz ve kuru kalması da saçta kabuklu kepek oluşumuna neden olacaktır. Saçlarınızı aşırı derecede sıcak suya maruz bırakmanız, kimyasal içerikli saç ürünlerinin oldukça sık kullanılması ve saçların yeterince temizlenememesi de saçlarda kabuklu kepeğe neden olabilir.

Zeytin yağı kepeğe iyi gelir mi?

Saçlardaki kepeklenme sorunları limon ve zeytinyağından oluşan kür ile yok edilmesi sağlanır. Saç diplerine dairesel şekilde masaj yaparak, eşit miktarlarda alıp karıştırılan zeytinyağı ile limon saçlara sürülmelidir. Saçlarda kür 20 dakika bekletilir. Bu kür saç derisini yumuşatarak saçta oluşan kepekleri yok eder.

Saçtaki kepek nasıl tedavi edilir ibrahim Saraçoğlu?

İbrahim Saraçoğlu'nun diğer bir kepek küründe ise bir tutam lavanta kaynar suya atılır. 5 dakika kısık ateşte demlenir. Ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. Soğuyan lavanta suyu ile saçlar yıkanır. Yarım saat bekledikten sonra durulanır.

Kepekten nasıl kurtulurum bitkisel?

Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.

Kepeğe ne iyi gelir evde?

Kepeğe iyi gelen en etkili bitkisel ürünlerden biri çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı kepeği engeller. Ayrıca sedef hastalığı gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Çay ağacı yağı anti bakteriyel özelliği bulunan bir bitki yağıdır.