Mademki ayrı mı yazılır bitişik mi?

İçindekiler:

  1. Mademki ayrı mı yazılır bitişik mi?
  2. Belki nasıl yazılır?
  3. Mâdem nasıl yazılır?
  4. Soru cümleleri nasıl yazılır?
  5. Birgün TDK nasıl yazılır?
  6. Sanmaki nasıl yazılır TDK?
  7. Soru eki büyük yazılır mı?

Mademki ayrı mı yazılır bitişik mi?

Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki.

Belki nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Belkide şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Belki de şeklinde olmalıdır.

Mâdem nasıl yazılır?

Arapçadan dilimize geçmiş olan bu sözcük Osmanlıca kaleme alınmış metinlerde ''mâdâm'' şeklinde yazılır. Kelime zamanla ''madem'' şeklinde telaffuz edilmeye ve ''ki'' bağlacı ile birlikte kullanılmaya başlanmıştır. Not: Ki bağlacı sadece madem ile değil birçok kelime ile kaynaşarak bitişik yazılır.

Soru cümleleri nasıl yazılır?

Soru cümleleri; soru anlamı taşıyan, cevap bekleyen cümlelerdir. Soru eki (mi), soru zarfı, soru zamiri veya soru sıfatı ile oluşturulur. Soru cümlelerinin sonuna soru işareti (?) konur....Olumlu
  • Kim geldi.
  • Kendini nasıl hissediyorsun?
  • Herhangi bir şey sormak isteyen var mı?
  • Bize gelecek misin?
  • Kütüphaneye gidecek miyiz?

Birgün TDK nasıl yazılır?

Bir gün kelimesi birleşik bir isim değildir. Dilbilgisi kurallarına göre sadece birleşik ve kaynaşmış isimler bitişik yazılır.

Sanmaki nasıl yazılır TDK?

tabiki ➔ doğrusu: tabiî ki. sanmaki ➔ doğrusu: sanma ki.

Soru eki büyük yazılır mı?

Özel adın tamamı büyük yazıldığında ve, ile, ya, veya, yahut, ki, da, de sözleriyle , mi, mu, mü soru eki de büyük harfle yazılır: DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ vb.