Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar kimlerdir?

İçindekiler:

  1. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar kimlerdir?
  2. Sokağa çıkma yasağında kimler çalışabilir?
  3. Kamu düzenini kimler sağlar?
  4. Yasak kimlere yok?

Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar kimlerdir?

İçişleri Bakanı'nın başkanlığındaki Kurul'da Genelkurmay İkinci Başkanı, Jandarma Genel Komutanı, MİT, Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları müsteşarları, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Sahil Güvenlik Komutanı yer alacak.

Sokağa çıkma yasağında kimler çalışabilir?

Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri ve çalışanları, Mahalli idarelerin toplu taşıma, temizlik, katı atık, su ve kanalizasyon, karla mücadele, ilaçlama, itfaiye ve mezarlık hizmetlerini yürütmek üzere çalışacak personeli, Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.)

Kamu düzenini kimler sağlar?

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) İçişleri Bakanlığı'na bağlı mahalli istihbarat örgütüdür. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı terörizmle mücadele için ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, bu konuda politika ve strateji geliştirme ile yükümlüdür.

Yasak kimlere yok?

Genelgeye göre, 56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı boyunca belirli saatlerde açık olacak market, manav, kuruyemişçi gibi işletmelerde çalışan kimseler yasaktan muaf olacak. Ayrıca kargo, eczane ve veteriner gibi işletmelerde çalışan kimseler de iş yerlerinden alacağı yazı ile sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.