Moleküler Biyoloji ve Genetik ne is yapar maaşı?

İçindekiler:

  1. Moleküler Biyoloji ve Genetik ne is yapar maaşı?
  2. MBG mezunu ne iş yapar?
  3. Moleküler Biyoloji ve Genetik kolay iş bulur mu?
  4. Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunu hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?
  5. Biyologlar iş bulabilir mi?
  6. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü formasyon alabilir mi?

Moleküler Biyoloji ve Genetik ne is yapar maaşı?

Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunları maaş aralığı 5500 TL ile 8500 TL arasındadır. Bir yıllık deneyime sahip moleküler biyolog 4500 TL, iki yıl deneyimli biyolog 5500 TL, üç yıl deneyimli bir biyolog 7000 TL, dört yıl deneyimli bir moleküler biyolog ise 8500 TL maaş almaktadır.

MBG mezunu ne iş yapar?

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü mezunları, resmi kurumlarda ya da ilaç endüstrisinde araştırmacı olarak çalışabilirler. Hastaneler, klinikler ve benzeri sağlık kuruluşlarının laboratuarlarında yönetici olarak etkinlik gösterebilirler.

Moleküler Biyoloji ve Genetik kolay iş bulur mu?

Moleküler biyoloji ve genetik bölümünden mezun kişiler yurt dışında oldukça rahat şekilde imkanı da bulabilmektedirler. Bu bölümü okuyan öğrenciler Erasmus yapıp İngilizcelerini geliştirerek bulma konusunda da çok avantajlı olabilmektedirler.

Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunu hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir? Bu programdan mezun olanlar, davranış ve bağımlılık genetiği, klinik genetik, bitki genetiği, mikrobiyal genetik gibi alanlarda çalışabilmektedir.

Biyologlar iş bulabilir mi?

Biyoloji bölümünden mezun olan kişiler hastanelerde, ilaç sektöründe, kamu ve özel sektörde rahatlıkla iş bulabilir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü formasyon alabilir mi?

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunları pedagojik formasyon sertifika programını başarı ile tamamladıkları takdirde resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında sağlık alan öğretmeni olarak da çalışabilmektedirler. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri mezunlarına “Biyolog” unvanı verilmesi onaylanmıştır.