Gömbe yaylasında ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Gömbe yaylasında ne yapılır?
  2. Antalya Gömbe nasıl bir yer?
  3. Kaş Gömbe Rakım kaç?
  4. Gömbede ne yapılır?
  5. Yeşil Göl nerede?
  6. Gömbe Barajı Nerede?
  7. Gömbe tepsi kebabı nerede yenir?
  8. Elmalı Rakım kaç?
  9. Antalya Merkez Rakım kaç?
  10. Gömbe yaylasına nasıl gidilir?
  11. Göl neden yeşil olur?
  12. Kahramanmaraş'ta tarihi göl var mı?
  13. Ördübek Yaylası Nerede?
  14. Elmalı kaç yılında ilçe oldu?
  15. Antalya Elmalı ismi nereden gelir?
  16. Antalya'nın kaç tane köyü vardır?
  17. Antalya merkezde kaç ilçe var?
  18. Fethiye Gömbe Yaylası kaç km?
  19. Baraj suyu neden yeşil olur?
  20. Köyceğiz Gölü neden yeşil?

Gömbe yaylasında ne yapılır?

Gömbe kebabıyla biliniyor Gömbe Yaylası'na gelenlerin en çok beğendiği yemek ise, keçi etinden yapılan, odun ateşindeki fırında pişirilen Gömbe kebabı. Suların aktığı çınarlar arasındaki tesislerde ve Kaş Belediyesi'nin zirvede yaptığı tesislerde tadılabilir.

Antalya Gömbe nasıl bir yer?

Gömbe yaylası, Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı yazlık bir beldedir. Yaz aylarında oldukça serin olan Gömbe yaylası, şehrin keşmekeşinden ve Antalya'nın sıcağından kurtulmak isteyenler için en güzel seçeneklerden biridir. Doğaseverlerin de huzur bulacağı bu yayla, binlerce canlıya ev sahipliği yapar.

Kaş Gömbe Rakım kaç?

Antalya Yaylaları
İLÇE ADIYAYLA ADIRAKIMI
KaşGömbe2.000 m.
KaşBezirgan800 m.
KaşSütleğen1.080 m.
KaşAsaz1.300 m.
101 satır daha

Gömbede ne yapılır?

Sulu mis kokulu elması gibi cevizi ve armuduyla da ünlüdür. Akdağ'ın zirvesinden getirilen karlarla yapılan pekmezli karlaması meşhurdur. Gömbe barajı, çevrenin ve Elmalı Ovasının su ihtiyacını karşılar. Aynı zamanda balık tutkunlarına sazan ve alabalık avlama imkanı sunar.

Yeşil Göl nerede?

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde batı Torosların en yüksek noktası olan Akdağ'ın eteklerinde bulunan Yeşil Göl, güzelliğiyle hayran bırakıyor. Adını suyunun renginden alan göl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Gömbe Barajı Nerede?

Kaş ilçesine bağlı Gömbe yaylasında bulunan Çayboğazı Barajı, sulama amacıyla 1996-2000 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Gömbe Yaylası, Uçarsu Şelalesi ve Yeşil Göl'e komşu olan baraj, Batı Torosların Kızlar Sivrisi'nden sonraki yüksek dağı olan Akdağ'ın güneydoğu yamaçlarında konumlanıyor.

Gömbe tepsi kebabı nerede yenir?

Antalya'nın gözde turistik merkezlerinden Kaş'ta denizden bin 200 metre yükseklikteki Gömbe Yaylası'nda Yörüklerin bir asırlık lezzeti olan Gömbe tepsi kebabı, ilçeyi ziyaret edenlerin beğenisini topluyor.

Elmalı Rakım kaç?

1.100 m Elmalı/Rakım

Antalya Merkez Rakım kaç?

Antalya
• Toplam20,909 km² (8.073 mil²)
Rakım39 m (127 ft)
Nüfus (2020)
• Toplam2.548.308
19 satır daha

Gömbe yaylasına nasıl gidilir?

Gömbe Yaylası, Elmalı'ya 30 km, Kalkan'a ise 40 km uzaklıkta. Kaş merkezden günlük turlar düzenleniyor. Kara yoluyla en kolay ulaşım Korkuteli, Elmalı rotasından yapılıyor. Fethiye ve Kaş gibi Akdeniz sahil şeridine yakın bir konumdaysanız Elmalı-Kaş Karayolunu kullanmanız gerekiyor.

Göl neden yeşil olur?

Gölün yüzey kısmını mavi-yeşil algler (cyanophyteae), dip yapısını yeşil alglerin (chlorophyta) kapladığına dikkat çeken Kesici, "Microsistit sp. ve aphanizomenon sp. türler göldeki yeşil renge neden olmaktadır. Gölün iç kısmı pelteleşmiş makroskobik alglerle kaplı.

Kahramanmaraş'ta tarihi göl var mı?

Kahramanmaraş'ın eşsiz doğal güzellikleri arasında yer alan ve kaynağı tespit edilemediği için gizemini koruyan Yeşilgöz Gölü, suyunun ve sonbaharın renkleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Ördübek Yaylası Nerede?

Finike'nin kuzeyinde ilçe merkezine 47 km uzaklıkta yer alan Ördübek Yaylası asırlık sedir ağaçları ile ardıç ağaçlarının çevrelediği, çok geniş bir alan içerisinde bulunur.

Elmalı kaç yılında ilçe oldu?

19. yüzyıl sonunda Konya vilayetinin, Antalya Sancağı'na bağlı olan Elmalı'nın 1868 yılında belediyesi kuruldu.

Antalya Elmalı ismi nereden gelir?

Süreç içerisinde Akdeniz medeniyetlerinin dokunduğu Elmalı, Roma ve Bizans İmparatorluğu ile devamında Selçuklu hakimiyetinde kalmıştır. ... Eski ismi Emelas olan ilçe, biraz da elma yetiştiriciliğinin eski ismiyle benzerliği dolayısıyla Elmalı ismini almıştır. İlçenin daha önceki isminin ise Kabala olduğu söylenmektedir.

Antalya'nın kaç tane köyü vardır?

Antalya
İlçe Sayısı:19
Belediye Sayısı:20
Köy Sayısı:0

Antalya merkezde kaç ilçe var?

Antalya ilinde 19 tane ilçe vardır. Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa, büyükşehirin metropol ilçeleridir.

Fethiye Gömbe Yaylası kaç km?

gömbe antalya Fethiye arası mesafe : 92 kilometre. gömbe antalya Fethiye arası süre : 1 saat 48 dakika. Aşağıdaki bölümlerden gömbe antalya Fethiye arası yol haritasına ulaşabilir, gömbe antalya noktasından Fethiye ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Baraj suyu neden yeşil olur?

İlk belirlemeye göre oksijenin az olması ve yerde birikmiş yosunların bir anda patlaması nedeniyle su yüzeyinde yeşil bir doku ve pis koku oluşturduğu belirlendi. Herhangi bir kimyasal atık söz konusu değil. Oradaki var olan doğal yapının patlaması sonucu meydana geldiğini düşünülüyor.

Köyceğiz Gölü neden yeşil?

Besin açısından çok yüklü olan bazı göl ve göletlerde tek hücreli organizmalar oluşur. Bu organizmalar besinlerin fazlalığı nedeniyle bazı zamanlarda gereğinden çok çoğalır. Tek hücreli organizmaların litrede iki milyon tanenin üzerine çıkmasıyla da renk değişimi olur.