Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım başvurusu nereden yapılır?

İçindekiler:

  1. Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım başvurusu nereden yapılır?
  2. Vakıf Bursu Nasıl Alınır?
  3. Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu alanlar KYK bursu alabilir mi?
  4. Muhtac aylığı başvuru formu nereden alınır?
  5. Vakıf bursu çıkarsa KYK yi etkiler mi?
  6. Aynı anda iki burs alınabilir mi?

Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım başvurusu nereden yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

Vakıf Bursu Nasıl Alınır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları kurum web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alınır. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu alanlar KYK bursu alabilir mi?

KYK'dan öğrenim kredisi alan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan yararlanabilirler.

Muhtac aylığı başvuru formu nereden alınır?

Başvuru Yeri ve Şekli Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler.

Vakıf bursu çıkarsa KYK yi etkiler mi?

Hayır, özel bursları almak ya da başvurmak KYK kredisi / bursu almanıza engel olmaz. KYK kredisi/bursu almanıza engel olan burslar, diğer devlet bursları yani MEB Öğretmenlik Bursu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları gibi burslardır.

Aynı anda iki burs alınabilir mi?

Ancak KYK kredi almak VGM bursu alabilir. Her iki bursu almak mümkün olmasa da KYK veya VGM'den burs alan öğrenciler diğer dernek ve vakıflardan burs alabilirler. Birden fazla burs almak mümkün.