Inşirah suresi Kuran'ın kaçıncı Sayfasındadır?

İçindekiler:

  1. Inşirah suresi Kuran'ın kaçıncı Sayfasındadır?
  2. Inşirah suresi ne zaman okunur?
  3. Inşirah suresini günde kaç defa okunmalı?
  4. Necm suresi ne için okunur?
  5. Yatsı namazından sonra ne okunur?

Inşirah suresi Kuran'ın kaçıncı Sayfasındadır?

Allah (c.c)'un sıkıntıya ve kedere düşmüş kullarına şifa bulmaları için göndermiş olduğu İnşirah Suresi, toplamda 8 ayetten oluşan ve Kuran-ı Kerim'in 30. cüzünde yer alan en faziletli surelerden biridir. Dünyalık meselelerde kalbimizi yoran ya da hüzün veren dertlerin çözüme kavuşması için İnşirah suresi okunabilir.

Inşirah suresi ne zaman okunur?

Yine her türlü maddi ve manevi sıkıntılardan en kısa zamanda kurtulmak için her gün 70 defa okunmalıdır. Yine maneviyatta ilerlemek isteyenler için bu surenin günde 70 kez okunması tavsiye edilmiştir.

Inşirah suresini günde kaç defa okunmalı?

Her gün 7-veya 152 defa okuyan kimsenin hayırlı dilekleri kabul olur, her türlü maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulur. Geçim sıkıntısından kurtulmak için her namazdan sonra 7 veya 10 defa inşirah suresi okunur.

Necm suresi ne için okunur?

NECM süresini , yirmi bir kere okuyan , matlup ve maksuduna nail olur. Ruhsal yönden sıkıntıdan kurtulmak isteyen veya hafızasının daha kuvvetli olmasını isteyen kişi, okunduğun Allahın izniyle bu sıkıntılardan kurtulur.

Yatsı namazından sonra ne okunur?

İşte yatsı namazından sonra okunması gereken sureler... Bakara Sûresi'nin son iki âyeti yatsı namazlarından sonra, mihrâbiye olarak okunan “Amenerrasûlü”dür. Yatsı namazından sonra Bakara suresinin son iki ayetini okumakta çok büyük sevap vardır.