Öğretim Görevlisi kaç saat çalışır?

İçindekiler:

  1. Öğretim Görevlisi kaç saat çalışır?
  2. Araştırma Görevlisi kaç saat çalışır?
  3. Öğretim Görevlisi dışarıda çalışabilir mi?
  4. Öğretim Görevlisi muayenehane açabilir mi?
  5. Kamuda çalışan doktor muayenehane açabilir mi?
  6. Öğretim üyesi şirket ortağı olabilir mi?
  7. Devlet Memuru Şirket sahibi olabilir mi?
  8. Diş hekimi muayenehane açmak ne kadar?

Öğretim Görevlisi kaç saat çalışır?

Yükseköğretim Kanunu'na (Madde 22) göre öğretim üyeleri; öğretim, araştırma, yayın ve yönetim tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Öğretim üyelerinin maaş karşılığı olarak okutmakla yükümlü oldukları haftalık ders yükü 10 saat, öğretim görevlilerinin ise 12 saattir. (Madde 36/d, e).

Araştırma Görevlisi kaç saat çalışır?

Bu şekilde ders görevi verilen araştırma görevlilerine haftada on iki saati aşan ders görevleri için haftada on saate kadar 2914 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde yer alan esaslar çerçevesinde öğretim görevlileri için belirlenmiş olan ek ders ücreti, gösterge rakamı üzerinden ek ders ücreti ile sınav ücreti ödenir.

Öğretim Görevlisi dışarıda çalışabilir mi?

Kararname ile yapılan düzenleme, kapsama giren öğretim üyelerinin; mesai saatleri dışında dışarıda çalışabileceklerini açıkça ortaya koyuyor. ... Buna göre, dışarıda çalışacak öğretim üyeleri, döner sermaye kapsamında çalışmayacaklar.

Öğretim Görevlisi muayenehane açabilir mi?

Danıştay Onuncu Dairesi, 6514 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihe kadar geçen süreçte öğretim üyesi kadrosunda yükseköğretim kurumunda görev yapan ve bu süreçte muayenehane açma hakkı olan kişilerin; hukuki güvenlik, hukuki belirlilik ve eşitlik ilkeleri gereği 6514 sayılı Kanun'un yürürlük tarihinden sonra da ...

Kamuda çalışan doktor muayenehane açabilir mi?

Anayasa Mahkemesi'nin anılan kararından sonra Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde tarihinde "Tam Gün Kanunu ile İlgili Basın Açıklaması" yayımlanarak, 5947 Sayılı Kanun ve bu Kanun hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararına göre, üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane ...

Öğretim üyesi şirket ortağı olabilir mi?

MADDE 6 – (1) Öğretim elemanları Yönetim Kurulunun izni ile yaptıkları araştırmaların sonuçlarını ticarileştirmek amacı ile bölgelerde şirket kurabilir, kurulu bir şirkete ortak olabilir ve/veya bu şirketlerin yönetiminde görev alabilirler.

Devlet Memuru Şirket sahibi olabilir mi?

Kamu görevlisi olan memurlar Adi Şirket Ortağı olamazlar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurları anonim şirketlerin ortağı olabilir ancak yönetiminde, denetiminde görev alamazlar.

Diş hekimi muayenehane açmak ne kadar?

Günümüzde diş kliniği açmanın gerektireceği maliyet en az 150 bin dolar civarındadır. O yüzden bu parayı toparladıktan sonra klinik açmak mantıklı bir iş olacaktır.