Blu-ray Disc nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. Blu-ray Disc nasıl çalışır?
  2. CD çalar nasıl çalışır?
  3. Bir CD nasıl oynatılır?
  4. CD çalar teyp DVD okur mu?
  5. Blu-Ray DVD okur mu?
  6. Blu-Ray nasıl açılır?
  7. Remux ne demek?

Blu-ray Disc nasıl çalışır?

BLU-RAY DİSKLER NASIL ÇALIŞIR? Blu-ray diskler, sürücülerin kullandığı mavi lazerler nedeniyle diğer optik ortamlardan daha fazla bilgi tutabilir. Lazer aslında mavi-mor renktedir, ancak "Blu-ray", "Blu-violet-ray" ten biraz daha kolay yuvarlanır.

CD çalar nasıl çalışır?

CD'de verilerin bulunduğu yüzey, lazer ışınını bir ayna gibi yansıtmaktadır. Ancak yüzeydeki Pit ve Land'ler sayesinde yansıma yüzeyi lazeri yönlendirir ve modüle eder. Böylece yansıyan ışın geri gelirken değişmiş olur.

Bir CD nasıl oynatılır?

CD veya DVD oynatmak için Oynatmak istediğiniz diski sürücüye takın. Genellikle, disk otomatik olarak yürütülmeye başlayacaktır. Disk oynatılmazsa veya zaten takılı olan bir diski oynatmak istiyorsanız, Windows Media Player'ı açıp Player Kitaplığı'ndaki gezinti bölmesinden disk adını seçin.

CD çalar teyp DVD okur mu?

CD-ROM, DVD'yi okumaz. ... DVD-R ile yazdığınızı DVD-R ile de okuyamazsınız. Çünkü DVD-R sadece yazma yapar.

Blu-Ray DVD okur mu?

Genel olarak konuşursak, bir Blu-ray oynatıcı DVD diskleri oynatabilir, ancak DVD oynatıcı Blu-ray dosyalarını zorunlu olarak oynatmaz. Dahası, Blu-ray yüksek çözünürlüklü video oynatmayı desteklerken DVD oynatıcı 720p'ye kadar HD DVD disklerini destekleyebilir.

Blu-Ray nasıl açılır?

Windows Bluray Film Nasıl İzlenir

  1. İlk olarak bluray cd mizi takıyoruz. ...
  2. Bluray filmleri oynatmak için MPC-HC adlı video oynatıcıyı indirip kuruyoruz.
  3. kurma işlemi tamamlandıktan sonra programı açıyoruz ve Dosya sekmesinden DVD/BD aç seçiyoruz.
  4. Açılan pencereden Bluray sürücüsünü seçiyoruz.

Remux ne demek?

Remux aslında basit bir ifadeyle anlatmak gerekirse, Gerçek Bluray 2160p (4K) & 1080p görüntüdür. Bir film paylaşımın da bu ibareyi ( Remux ) görürseniz, bu filmin olduğu gibi diskteki haliyle korunduğunu, görüntüyle oynanmadığı, encode edilmediği anlamına gelir.