Troll kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Troll kelimesinin anlamı nedir?
  2. Troll hesap ne demek?
  3. Internet ortamında troll ne demektir?
  4. Trollenmek ne demek?
  5. AK Parti trolleri ne demek?
  6. Trollemek nedir örnek?
  7. Tartışma ne demek TDK?
  8. Argoda trol ne demek?
  9. Instagramda trollemek ne demek?
  10. Spoiler ne anlama geliyor?

Troll kelimesinin anlamı nedir?

Sosyal medya hesaplarında çok kullanılan troll kelimesi son zamanlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. ... Troll kelimesi İngilizce sürükleme kelimesinden alıntıdır. Bu sebeple dilimize İngilizceden geçmiştir. Dilimizde ise alaycılık, mizahi üslup anlamlarında kullanılmaktadır.

Troll hesap ne demek?

Sosyal Medya'da Troll hesap nedir en sık sorulan sorulardan bir tanesi olmuştur. Troll, medya ortamında açılmış olan fake (sahte) hesaplara verilen addır. Bu kullanıcıların mesajlarını iletmeyi amaçladığı bir hedef kitlesi mevcuttur. ... Troll hesaplar sosyal medya ortamında yaygın bir kullanıcı ağına sahiptir.

Internet ortamında troll ne demektir?

Sosyal medyada açılan fake hesaplar, troll olarak nitelenir. ... Sosyal medyada bu hesaplar çok sayıda paylaşım yaparlar. Ve bazı fikirleri insanlara kabul ettirmeyi hedeflerler. Troll sözcüğü aynı zamanda İskandinav çocuk hikayelerinde geçmektedir.

Trollenmek ne demek?

Vikipedia tanımı “Okuyucuları duygusal bir tepki olarak provoke etmek veya bir başka tartışma konusundaki tartışmaları aksatmak amacıyla bir forum, sohbet odası veya blog gibi çevrimiçi bir topluluğa ilginç, yabancı veya konu dışı mesajlar gönderen biri.”

AK Parti trolleri ne demek?

Aktrol, Türkiye'de Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilen hükûmet destekli anonim internet siyasi yorumcuları ve trolleri tanımlamak için kullanılan tabirdir.

Trollemek nedir örnek?

Trollemek, sosyal medyada kullanılan bir kavramdır. Sosyal medyada açılan bazı hesaplardan insanları etkilemeye çalışmak şeklinde açıklanabilir. Bazı konularda insanları tartışmaya sevk etmek, insanları birbirine düşürmeye çalışmak trollemektir.

Tartışma ne demek TDK?

Tartışma TDK ne demek? tartışma. a. 1. Birbirine karşıt düşünceleri karşılıklı savunma: “Karşısındakilerin tartışmaları çabuk bıraktıklarına da dikkat etmedi.” -T.

Argoda trol ne demek?

Bu sözcüğün kökeni İngilizcedir. Dilimizde alaycılık, mizahi bir üslup anlamında kullanılmaktadır. Troll Ne Demek? Sosyal medyada açılan fake hesaplar, troll olarak nitelenir.

Instagramda trollemek ne demek?

Trollemek, sosyal medyada kullanılan bir kavramdır. Sosyal medyada açılan bazı hesaplardan insanları etkilemeye çalışmak şeklinde açıklanabilir. Bazı konularda insanları tartışmaya sevk etmek, insanları birbirine düşürmeye çalışmak trollemektir.

Spoiler ne anlama geliyor?

Spoiler, bir eserin konusu veya detayları hakkında bilgi veren; eser okunmadan, dinlenmeden veya izlenmeden önce öğrenilmesi durumunda alıcının eser ile ilgili düşüncelerini veya alacağı hazzı etkileyebilecek açıklama veya ipucu.