Marmara bölgesinin iklim özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Marmara bölgesinin iklim özellikleri nelerdir?
  2. Marmara bölgesinin geçim kaynakları nelerdir?
  3. Marmara Bölgesinde hangi iklim tipi görülür?
  4. Marmara bölgesinde hangi meslekler ön plana çıkar?
  5. Marmara Bölgesi'ndeki yer şekilleri nelerdir?

Marmara bölgesinin iklim özellikleri nelerdir?

Yağış rejimi bakımından Akdeniz yağış rejiminin hafiflemiş biçimi görülür. En kurak mevsim yaz, en yağışlı mevsim ise kıştır. Yıllık ortalama yağış miktarı genelde 500-1.000 mm arasında değişir. Bölgede ortalama kar yağışlı gün sayısı genellikle 10 günden azdır.

Marmara bölgesinin geçim kaynakları nelerdir?

Tarım, hayvancılık, balıkçılık, madencilik, sanayi ve turizm Marmara Bölgesi'ndeki başlıca ekonomik faaliyetlerdir.

Marmara Bölgesinde hangi iklim tipi görülür?

Marmara iklimi, Karasal iklim, Karadeniz iklimi ve Akdeniz iklimleri arasında bir geçiş özelliği göstermektedir. Buna bağlı olarak doğal bitki örtüsünü güney ve alçak kesimlerde Akdeniz kökenli bitkiler, yüksek kesimlerde kuzeye bakan yamaçlarda Karadeniz bitki topluluğu özelliğindeki nemli ormanlar oluşturmaktadır.

Marmara bölgesinde hangi meslekler ön plana çıkar?

Gazetecilik, tiyatro, sunuculuk ve reklamcılık gibi meslekler en çok Marmara Bölgesi'ndeki gençler arasında popüler. Popüler olması, bu alandaki iş imkanlarının en çok Marmara Bölgesi'nde yoğunlaşmasından kaynaklanabilir.

Marmara Bölgesi'ndeki yer şekilleri nelerdir?

Marmara Bölgesi'nin, yer şekilleri bakımından başlıca özelliği sade bir yapıya sahip olmasıdır. Bölgede dağlık alanlar fazla yer kaplamaz. Var olan dağlar da devamlı sıralar halinde değildir. Çatalca-Kocaeli Plâtosu, Adapazarı, Bursa ve Balıkesir ovaları bölgenin başlıca düzlükleridir.