Adetli iken hangi dualar okunmaz?

İçindekiler:

  1. Adetli iken hangi dualar okunmaz?
  2. Regl iken Kandilde dua edilir mi?
  3. Kandil zamanı adet olanlar ne yapmalı?
  4. Adet olunca Kandilde ne yapılır?
  5. Adet döneminde karına sıcak su torbası koymak zararlı mi?
  6. Adet döneminde inşirah suresi okunur mu?

Adetli iken hangi dualar okunmaz?

adet olan kadınların veya cünüplerin, Kunut vesaire gibi çeşitli duaları okumalarında, tesbih ve tehlil kelimelerini söylemelerinde ve Hazret-i Peygambere salat ve selam getirmelerinde hiçbir mahzur yoktur. Hayız ve nifaslı halde olanlar, Kur'an-ı Kerîm'i okuyamamakla beraber, onu dinleyebilirler.

Regl iken Kandilde dua edilir mi?

Adetliyken kuran okunamasa da kuranın dinlenmesinde bir sakınca yok. Haliyle kandilde Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinleyebilir, her çeşit zikir ve dua yapabilir, sadaka verebilirsiniz. Adetliyken okunabilecek dualar : Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur. İstediğiniz her duayı okuyabilirsiniz.

Kandil zamanı adet olanlar ne yapmalı?

Adetli kadınlar kandil günlerinde Kur'an okuyup, namaz kılamazlar. Ancak Kur'an dinlemelerinde bir sakınca yoktur. Adetli kadınlar Regaip kandilinde şunları yapabilir: - Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinleyebilir. - Her çeşit zikir ve dua yapabilir. - Sadaka verebilir. - İlim öğrenebilir.

Adet olunca Kandilde ne yapılır?

Adetliyken kuran okunamasa da kuranın dinlenmesinde bir sakınca yok. Haliyle kandilde Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinleyebilir, her çeşit zikir ve dua yapabilir, sadaka verebilirsiniz. Adetli olan kadınlar ibadet ederken Peygamberimizin (s.a.v.)Hazreti Aişe Validemize öğrettiği kadir gecesi duasını okuyabilirler.

Adet döneminde karına sıcak su torbası koymak zararlı mi?

Efsane: Ağrılar için sıcak su torbası kullanmanın yararı yoktur. Gerçek: Her ağrıda olduğu gibi bu dönemde de kan dolaşımını bölgesel olarak arttıracak uygulamalar rahatlama sağlayacaktır.

Adet döneminde inşirah suresi okunur mu?

İnşirah Suresi Adetliyken Okunur mu? Adetliyken okunabilecek dualar kapsamına bakıldığında adetliyken dua edilmesi hususunda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. ... Kur'an'daki duaya benzeyen ayetler Kur'an okuma niyeti ile değil de yalnızca dua maksadıyla regli zamanlarında okunabilmektedir.