Nöyyi Antlaşması kim imzaladı?

İçindekiler:

  1. Nöyyi Antlaşması kim imzaladı?
  2. Nöyyi Antlaşması hangi savaşı sonucunda?
  3. Lozan Barış Antlaşması'nda Türkiye Suriye sınırı hangi antlaşmaya göre belirlenmiştir?
  4. Neuilly hangi ülkenin?
  5. Bulgaristan hangi antlaşma yapıldı?
  6. Rethondes nedir?
  7. Selanik Antlaşması nedir?
  8. Türkiye Suriye sınırı hangi anlaşmaya göre?
  9. Türkiye Suriye sınırı konusunda Türkiye hangi devletle sorun yaşamıştır?

Nöyyi Antlaşması kim imzaladı?

Nöyyi Antlaşması
ÇeşitBarış Antlaşması
YerNeuilly-sur-Seine
İmzacı devletlerAmerika Birleşik Devletleri Bulgaristan Birleşik Krallık Fransa Belçika Çin Cumhuriyeti Hicaz İtalya Krallığı Japonya Romanya Yugoslavya Yunanistan Krallığı Polonya Portekiz Küba Tayland
DilleriFransızca, İngilizce, İtalyanca
1 satır daha

Nöyyi Antlaşması hangi savaşı sonucunda?

Dünya Savaşı'nın galip İtilaf Devletleri ile Macaristan arasında, Fransa'nın Versay kentindeki Trianon Sarayı'nda imzalanan ve savaşı resmen sona erdiren antlaşmadır....Trianon Antlaşması
TürBarış Antlaşması
İmzalanma4 Haziran 1920
YerTriyanon
Yürürlük31 Temmuz 1920
1 satır daha

Lozan Barış Antlaşması'nda Türkiye Suriye sınırı hangi antlaşmaya göre belirlenmiştir?

Türkiye-Suriye Sınırı: Fransızlarla imzalanan Ankara Anlaşması'nda çizilen sınırlar kabul edilmiştir.

Neuilly hangi ülkenin?

Neuilly Antlaşması, I. Dünya Savaşı ardından savaştan galip çıkan İtilaf Devletleri'yle İttifak Devletleri arasında düzenlenen Paris Barış Konferansı'nda öngörülen antlaşmalardan biridir. İtilaf Devletleri'yle Bulgaristan arasında tarihinde imzalanmıştır.

Bulgaristan hangi antlaşma yapıldı?

1915 Osmanlı-Bulgar Hudut Tashihi Antlaşması Bulgaristan ve Osmanlı İmparatorluğu arasında tarihinde imzalanan antlaşmadır. İki ülke arasındaki sınırı Bulgaristan lehine genişletilerek, Bulgaristan'ı Birinci Dünya Savaşı'na İttifak Devletleri tarafında katmayı sağladı.

Rethondes nedir?

1918 YILININ 11.AYIN 11'İ SAAT 11'DE DÜNYANIN İLK BÜYÜK PAYLAŞIM SAVAŞI SONA ERMİŞTİ... ... I.Dünya savaşı'na son veren ateşkes antlaşması Rethondes Garı'nın yakınında, Compiègne Ormanı'nda, bir demiryolu vagonunun içinde imzalanmıştır. Almanya'nın Batı Cephesi'nde teslim olmasıyla Birinci Dünya Savaşı sonlanmış oldu.

Selanik Antlaşması nedir?

Özellikle Sırbistan'a karşı ilk dönemlerde üstünlük kuran Bulgarlar, 1918 yılına gelindiğinde Sırplar tarafından geri püskürtülmüştür. ... Tam anlamıyla teslimiyet belgesi olan Selanik Antlaşması neticesinde İtilaf Devletleri, Bulgaristan'ı işgale başlamış ve Doğu Avrupa'da üstünlüğü ele geçirmiştir.

Türkiye Suriye sınırı hangi anlaşmaya göre?

Tarihçe. Suriye-Türkiye sınırı Ankara Antlaşması ile şekillenmiş, Hatay Devleti'nin Türkiye Cumhuriyeti'ne katılmasıyla günümüze kadar gelmiştir.

Türkiye Suriye sınırı konusunda Türkiye hangi devletle sorun yaşamıştır?

Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti sınır komşusu olduğu Suriye ve Irak'la toprak sorunu yaşamıştır ve bu toprak sorununda Suriye adına Fransızlarla, Irak adına da İngilizlerle görüşülmüştür. Türk-Suriye sınırının 'de Fransızlarla yapılan antlaşmayla tespit edilmesi kararı alınmıştır.