PTT is başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. PTT is başvurusu nasıl yapılır?
  2. PTT sınavında hangi dersler var?
  3. PTT yaş sınırı var mı?
  4. PTT sınavında kaç soru var?
  5. PTT gişe memuru nasıl olunur?
  6. PTT ataması kaç puan?
  7. Banka gişe Yetkilisi ne kadar maaş alır?
  8. PTT mülakata kaç puanla girilir?

PTT is başvurusu nasıl yapılır?

PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT'nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.

PTT sınavında hangi dersler var?

GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR KONULARI
  • SÖZEL AKIL YÜRÜTME.
  • TÜRKÇE PARAGRAF, DİL BİLGİSİ VE YAZIM KURALLARI.
  • ÖLÇME BECERİSİ
  • SAYISAL VE MANTIKSAL AKIL YÜRÜTME.
  • TARİH.
  • TÜRKİYE COĞRAFYASI.
  • TEMEL YURTTAŞLIK BİLGİSİ
  • GENEL, KÜLTÜREL VE GÜNCEL SOSYO EKONOMİK KONULAR.
AP 23 Mordad 1398

PTT yaş sınırı var mı?

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak. b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak. c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

PTT sınavında kaç soru var?

Soru sayısı, PTT Uzman Yardımcılığı (Mütercim-Tercümanlık), Gişe ve Büro Görevlisi sınavları için 100, diğer unvan ve pozisyonlar için 40 adettir.

PTT gişe memuru nasıl olunur?

PTT'de gişe memurluğu için lise, önlisans, lisans mezunları başvuruda bulunabilmektedirler. Yani lise mezunları da gişe memurluğu görevine başvurabilir ve şartların sağlanması durumunda PTT gişe memurluğu yapabilirler.

PTT ataması kaç puan?

Ön lisans mezunu dağıtıcı pozisyonunda görev yapacak adayların sayısının az olması nedeni ile de KPSS 60 puan esas alarak atama yapabileceği ön görülüyor.

Banka gişe Yetkilisi ne kadar maaş alır?

Öte yandan bankacı maaşları, banka çalışan yetkisine göre değişebiliyor. Örneğin gişe personeli 28 lira aralığında bir maaş alır. Gişe asistanı ise 24 TL arasında bir ücret kazanır. Banka müfettişi ise bu yıl için 3.5 TL aralığında kazanırken, şube müdürleri 500 arası ücret alır.

PTT mülakata kaç puanla girilir?

Söz konusu değişikliği bildiren PTT, KPSS taban puanı hakkında henüz resmi bir açıklamaya yapmazken önümüzdeki dönemde yapacağı personel alımlarında 2 yıl önce yaptığı gibi 70 KPSS puan şartı araması bekleniyor.