Az bulutlu ne demek?

İçindekiler:

  1. Az bulutlu ne demek?
  2. Bulutlu hava nasıl olur?
  3. Bulutlunun anlamı nedir?
  4. 40 yağış ne demek?
  5. Puslu hava ne demek?
  6. Havanın bulutlu olması ne demek?
  7. Karlının ingilizcesi ne?
  8. Rüzgarlı ingilizcesi ne?
  9. Yağış miktarı ne demek?
  10. Sis tanımı nedir?
  11. Bulutların çok alçalarak yeryüzüne kadar inmesi ile oluşan durum nedir?
  12. Karlı hava ne demek?
  13. Mevzi Sağanak yağış ne demek?

Az bulutlu ne demek?

Günün herhangi bir saatinde, gökyüzünü tam olarak kapatmayan bulutların havada var olması durumu. Gökyüzünün kapalılığı ile ilgili olarak kullanılan diğer terimler: açık, az bulutlu, çok bulutlu, parçalı çok bulutlu ve kapalıdır. ...

Bulutlu hava nasıl olur?

Bulutlar havada uçuşan, minik su damlacıkları veya buz kristallerinden meydana gelir. Peki ama nasıl oluşuyorlar? ... Yeryüzünden yükselen hava soğur ve belli bir seviyeden sonra yoğuşma noktasına ulaşır. Su buharı yoğuşur ve minik damlacıklar, çok soğuk havalarda ve daha yükseklerde ise buz kristalleri oluşur.

Bulutlunun anlamı nedir?

Bulutlarla kaplanmış, bulutlanmış. Üzerinde bulut varmış gibi bulanık görünen. (bellek için) Karışık, net olmayan.

40 yağış ne demek?

Yağmur olasılığı, düşündüğünüzden çok daha karışık bir kavram. ... Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre, eğer yüzde 40 yağmur ihtimali görüyorsanız, “bölgedeki herhangi bir noktada yüzde 40 olasılıkla yağmur yağma ihtimali vardır.”

Puslu hava ne demek?

Pus, görüş mesafesini çok azaltmayan bir tür hafif sistir. Atmosferdeki çok küçük su damlacıklarından (50-200 mikron çapında) kaynaklanır. Sis ile pus arasındaki tek fark görüş mesafesidir. Görüş mesafesi 1 km'den az ise sis, eşit veya fazla ise pus kabul edilir.

Havanın bulutlu olması ne demek?

Havanın tutamayacağı kadar fazla su buharı olduğunda, bulutlar görünür. Su buharı küçük su damlacıkları oluşturmak için yoğunlaşır; yani gaz fazından sıvı fazına bir geçiş söz konusudur. Sonuç olarak bu su, bulutu görünür kılar. Su damlacıkları o kadar küçüktür ki, havada asılı kalırlar.

Karlının ingilizcesi ne?

"karlı" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 38 sonuç
Kategoriİngilizce
1Yaygın Kullanımprofitable s.
2Yaygın Kullanımsnowy s.
General
3Genelslush i.
43 satır daha

Rüzgarlı ingilizcesi ne?

"rüzgarlı" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 16 sonuç
Kategoriİngilizce
1Yaygın Kullanımwindswept s.
2Yaygın Kullanımwindy s.
3Yaygın Kullanımbreezy s.
General
18 satır daha

Yağış miktarı ne demek?

Yağmur olasılığı, nam yağış ihtimali ve yağış olasılığı (PoP'lara), size tahmini alanı içindeki bir konum göreceği (yüzde olarak ifade edilir) olasılığını söyler ölçülebilir yağış belirli bir süre boyunca (en az 0.01 inç). Diyelim ki yarınki tahmin, şehrinizin% 30 yağış ihtimali olduğunu söylüyor.

Sis tanımı nedir?

Yatay görüş mesafesini 1 km.nin altına düşüren meteorolojik bir olaydır. Stratus bulutunun yerde veya yere yakın seviyede oluşması olarak da bilinir. Yerle temas eden hava içindeki subuharının yoğuşması veya donarak kristalleşmesi sonucu ortaya çıkan çok küçük su damlacıkları veya buz kristallerinden meydana gelmiştir.

Bulutların çok alçalarak yeryüzüne kadar inmesi ile oluşan durum nedir?

Sis: atmosferin alt tabakalarındaki küçük su taneleri veya buhardan oluşan bulutların çok alçalarak yeryüzüne kadar inmesiyle oluşan duman.

Karlı hava ne demek?

Kar yağışı genellikle hava sıcaklığı -4 °C ilâ -20 °C arasındayken olur. Bu yağış, sıcaklık sıfırın altında birkaç derece olduğunda ağır, nemli, ebatları bir santimetreye ulaşan parçalar halinde gerçekleşir. “Lapa lapa kar yağması” tabiri bu durum için kullanılır.

Mevzi Sağanak yağış ne demek?

Mevzi yağış, bulunduğu yerde genellikle 3 ila 20 dakika arasında yağış bırakan, çok şiddetli ve ani su baskınlarına hatta sele neden olan yağış türüdür. Kümülonimbus adlı koyu renkteki bulutların oluşturduğu mevzi sağanak yağmurlar çoğu zaman sürpriz şekilde gelişirler.