Rüzgar rüzgarın eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Rüzgar rüzgarın eş anlamı nedir?
  2. Kafama eş anlamlısı nedir?
  3. Yüzüne eş anlamlısı nedir?
  4. Rüzğar mı rüzgar mı?
  5. Surat yüz eş anlamlı mı?
  6. Rüzgar a şapkalı mı?

Rüzgar rüzgarın eş anlamı nedir?

RÜZGARIN EŞ ANLAMLISI OLAN SÖZCÜK Rüzgar sözcüğünün 1 adet eş anlamlısı karşılığı bulunuyor. Rüzgar sözcüğünün eş anlamlı kelimesi yel sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilirken iki kelimede aynı anlamı taşır.

Kafama eş anlamlısı nedir?

KAFA EŞ ANLAMLISI Kafa sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler baş, esas, temel ve zihniyet kelimeleridir.

Yüzüne eş anlamlısı nedir?

Yüz kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi çehre kelimesidir.

Rüzğar mı rüzgar mı?

Rûzgâr ne demek? Rüzgâr kelimesi Türkçe'de "gün, gündüz, zaman" anlamına gelir. Farsça rūzgār روزگار z "gün, gündüz, zaman" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) rōzkār "bir günde yapılan iş, gün (süre)" sözcüğünden evrilmiştir.

Surat yüz eş anlamlı mı?

Utanma ve surat gibi sözcükler, yüz sözcüğünün anlamları olarak bilinir ve yaygın olarak kullanılır. Yüz kelimesiyle aynı anlama sahip olan kelimelerin olup olmadığı merak edilebiliyor. Yüz kelimesiyle aynı anlama gelen bazı kelimeler vardır. Özellikle surat ve sima gibi sözcükler, yüz kelimesiyle aynı anlamı taşır.

Rüzgar a şapkalı mı?

Şapkalı a genellikle l, k ve g, h ünsüzlerinden sonra kullanılır. Hâlâ, dergâh, rüzgâr, dükkân, kâgir, kâğıt, kâtip, kâr, kâse, kâtip, Mevlâ, hâl, mekân, meselâ, mübâlâğa, mükâfat, mülâkat, müptelâ, şelâle, yâr, istiklâl, Kâbe, duâ, emektâr, Hakkâri gibi.