Su arama ruhsatı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Su arama ruhsatı nasıl alınır?
  2. Maden ruhsatını kim verir?
  3. Bir madenin işletmeye açılabilmesi için gerekli şartlar nelerdir?
  4. Devlet hakkı oranları nedir?
  5. Buluculuk hakkı nedir?
  6. Maden işletme nedir?
  7. Açık maden işletmesi nedir?
  8. Kapalı işletme nedir?
  9. Maden payı nereye ödenir?
  10. Ruhsat sahibince işletme ruhsatı yürürlük tarihinden itibaren ne kadar süre içerisinde 7 nci madde izinlerinin genel müdürlüğe verilmesi halinde idari para cezası uygulanmaz?

Su arama ruhsatı nasıl alınır?

  1. Tarlaya ait tapu fotokopisi Tapu dairesinden ASLI GİBİDİR şeklinde onaylatılacak. ...
  2. Tapuya ait tarlanın KOORDİNATLI KADASTRO PAFTASI kadastrodan alınacak.
  3. Tapu sahibine ait NÜFUS CUZDAN FOTOKOPİSİ
  4. İmza sirküsü ( Noterden )
  5. Not : tapu hisseli ise, kuyu ruhsatı kimin adına çıkacaksa diger hissedarlar kuyu.

Maden ruhsatını kim verir?

Maden ruhsatları Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Maden ruhsatları 3213 sayılı maden kanununa göre 6 ana grupta aşağıdaki şekilde gruplandırılmıştır. a) İnşaat ile yol yapımında kullanılan ve tabiatta doğal olarak bulunan kum ve çakıl.

Bir madenin işletmeye açılabilmesi için gerekli şartlar nelerdir?

Ilk olarak madende yapılan çalışmalar doğrultusunda toprak, maden kurmak için yeterli sayılabilecek kadar mineral içermelidir. Teknik altyapı ve kabiliyetin karşılanabiliyor olması büyük önem taşımaktadır. Tercihen maden bölgesi işlenecek tesislere fazla uzak olmamalıdır.

Devlet hakkı oranları nedir?

3213 sayılı Maden Kanunu'nda devlet hakkının ocaktan çıkarılan madenin ocak başındaki fiyatından alındığı belirtiliyor. ... Yeni düzenlemeyle en düşük devlet hakkı yüzde 1,25, en yüksek devlet hakkı ise yüzde 18,75 olacak.

Buluculuk hakkı nedir?

Buluculuk hakkı, yıllık ocak başı satış tutarının %1'idir. Yer kabuğunda ve su kaynaklarında tabii olarak bulunan, ekonomik ve ticarî değeri olan petrol, doğal gaz, jeotermal ve su kaynakları dışında kalan her türlü madde maden sayılır.

Maden işletme nedir?

Tanım: Madencilik, Yer kabuğunda bulunan cevher, endüstriyel hammadde, mineral, kömür ve taş gibi her türlü madenlerin yeraltı ve yerüstü işletme tarzı ile çıkarıp ekonomiye kazandırılması işlemidir. Maden işletmeleri açık saha ve kapalı saha maden işletmeleri olmak üzere iki ana gruba ayrılır.

Açık maden işletmesi nedir?

Açık ocak işletmeciliği, işletilmesi ekonomik olarak uygun bulunan maden yataklarının, mostra verenlerinin doğrudan kazılarak üretilmesi ya da üzerini kaplayan örtü tabakasının alınarak açılması ve sonrasında cevherin üretilmesi şeklinde yapılan işletme yöntemi olarak tanımlanmaktadır.

Kapalı işletme nedir?

Kapalı işletme sistemi anlamı, tanımı ... Tarım, sanayi, ticaret, bankacılık vb. iş alanlarında, kâr amacıyla bir sermaye yatırılarak kurulan kurum. Bir kuruluşu verimli bir duruma getirip kazanç sağlama yöntemi. Kapalı : Kapanmış olan, açılmamış, açık karşıtı.

Maden payı nereye ödenir?

Madde 34 – (Değişik ibare:RG-29/5/ Madenin tüvenan olarak üretildiği alanın belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde olması durumunda, üretilen madenin ocak başı satış tutarının %0,2'si belediye payı olarak ruhsat sahibi tarafından Haziran ayı sonuna kadar ilgili belediyeye ödenir.

Ruhsat sahibince işletme ruhsatı yürürlük tarihinden itibaren ne kadar süre içerisinde 7 nci madde izinlerinin genel müdürlüğe verilmesi halinde idari para cezası uygulanmaz?

GEÇİCİ MADDE 22 – Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, 24 üncü maddenin on birinci fıkrası gereğince 7 nci maddeye göre alınması gerekli olan izinler ile Genel Müdürlüğün kayıtlarına işlenmiş alanlarla ilgili diğer izinler için müracaat edilmiş olmasına rağmen süresi içinde izinleri alınamamış ruhsatlar ile ...