Il özel idaresinin karar organı nedir?

İçindekiler:

  1. Il özel idaresinin karar organı nedir?
  2. Il Genel Meclisi kaç kişiden oluşur?
  3. Il genel meclisi seçimi ne zaman yapılır?
  4. Il genel meclisi huzur hakkı ne kadar?
  5. Meclis üyelerinin görevleri nelerdir?
  6. Belediye meclis üyesi istifa ederse ne olur?
  7. Aşağıdakilerden hangisi Belediye Meclisi'nin görevlerinden biridir?
  8. 5393 sayılı kanun nedir?
  9. Belediye bütçesini kim kabul eder?

Il özel idaresinin karar organı nedir?

Madde 9- İl genel meclisi, il özel idaresinin karar organıdır ve ilgili kanunda gösterilen esas ve usullere göre ildeki seçmenler tarafından seçilmiş üyelerden oluşur.

Il Genel Meclisi kaç kişiden oluşur?

MADDE 25. — İl encümeni valinin başkanlığında, il genel meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği beş üye ile biri malî hizmetler birim amiri olmak üzere valinin her yıl birim amirleri arasından seçeceği beş üyeden oluşur.

Il genel meclisi seçimi ne zaman yapılır?

MADDE 12.- İl genel meclisi, il genel meclisince belirlenecek bir aylık tatil hariç her ayın ilk haftası meclis tarafından önceden belirlenen günde mutat toplantı yerinde toplanır. Kasım ayı toplantısı dönem başı toplantısıdır.

Il genel meclisi huzur hakkı ne kadar?

Toplantı başına 200 TL huzur hakkı alan il genel meclis üyeleri, ayda ortalama dört toplantı yapıyor. İl Genel Meclis başkanı ise bu hak edişin dört katını alıyor.

Meclis üyelerinin görevleri nelerdir?

-devret modeli ile yapılmasına; belediyeye ait şirket, işletme ve iştiraklerin özelleş- tirilmesine karar vermek. »Meclis başkanlık divanını ve encümen üyeleri ile ihtisas komisyonları üyelerini seçmek. ve değiştirilmesine karar vermek. »Belediye tarafından çıkarılacak yönetmelikleri kabul etmek.

Belediye meclis üyesi istifa ederse ne olur?

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun “Meclis üyeliğinin sona ermesi” başlıklı 29. maddesinde; “Meclis üyeliği, ölüm ve istifa durumunda kendiliğinden sona erer. Meclis üyeliğinden istifa dilekçesi belediye başkanlığına verilir ve başkan tarafından meclisin bilgisine sunulur.

Aşağıdakilerden hangisi Belediye Meclisi'nin görevlerinden biridir?

a) Stratejik plân ile yatırım ve çalışma programlarını, belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve kabul etmek. b) Bütçe ve kesinhesabı kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak.

5393 sayılı kanun nedir?

Madde 1- Bu Kanunun amacı, belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usûl ve esaslarını düzenlemektir. Madde 2- Bu Kanun belediyeleri kapsar.

Belediye bütçesini kim kabul eder?

Belediye başkanı ve harcama yetkisi verilen diğer görevliler, bütçe ödeneklerinin verimli, tutumlu ve yerinde harcanmasından sorumludur. Madde 62- Belediye başkanı tarafından hazırlanan bütçe tasarısı eylül ayının birinci gününden önce encümene sunulur ve İçişleri Bakanlığına gönderilir.