Gençliğe Hitabe hangi ilke?

İçindekiler:

  1. Gençliğe Hitabe hangi ilke?
  2. Gençliğe Hitabe de ne anlatılmak isteniyor?
  3. Gençliğe Hitabe de geçen ferdi ve milli benlik kimlik kavramları nelerdir?
  4. Gençliğe Hitabe kaç kelime kaç mısra?
  5. Gençliğe Hitabe de nelerden bahsedilmiştir?
  6. Cebren ne demek TDK?
  7. Istinaden kelimesi ne anlama gelir?
  8. Bilfiil ne demek TDK?

Gençliğe Hitabe hangi ilke?

"Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir, istikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî, bedhahların olacaktır.

Gençliğe Hitabe de ne anlatılmak isteniyor?

Cevap. Atatürk'ün gençliğe hitabesi onun gençlere verdiği önem ve değeri gösteren en önemli unsurların başında gelmektedir. Hitabede anlatılmak istenen Türkiye Cumhuriyetinin geleceğinin ve şekillenmesinin ana temasının gençler olduğu ve ülke içine düştüğü sorun ve problemleri gençlerin çözmesi gerektiğidir.

Gençliğe Hitabe de geçen ferdi ve milli benlik kimlik kavramları nelerdir?

Gençliğin en kötü şartlarda bile vazifesini yerine getirmesi için muhtaç olduğu kudretin kaynağı. S.

Gençliğe Hitabe kaç kelime kaç mısra?

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklal ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Yukarıda yazmış olduğum Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi 1145 harf ve 170 kelimeden meydana gelmektedir. İyi dersler!

Gençliğe Hitabe de nelerden bahsedilmiştir?

Doğrulanmış Cevap. Gençliğe hitabenin ana fikri ,Türk gençliğine vatan ve millet sevgisi kazandırmaktır.Konusu ise GaZİ mUSTAFA kEMAL ATATÜRK'ün Türk gençliğine vatnını ve milletini koruması dahilinde söylediği öğütlerdir.

Cebren ne demek TDK?

zf. (ce'bren) esk. Zorla: “Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.” -Atatürk. cebren, 6 karakter ile yazılır.

Istinaden kelimesi ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre istinaden kelimesinin anlamı "Bir görüşe, bir düşünceye dayanarak, güvenerek." şeklinde. İstinaden kelimesi zarf olarak kullanılır ve (istina:den),Arapça istināden kelimesinden Türkçe'ye girmişti.

Bilfiil ne demek TDK?

TDK sözlüğüne göre bilfiil; "İş olarak, iş edinerek, gerçekten, eylemli olarak" anlamlarında kullanılmaktadır.