Disteki kahverengi lekeler neden olur?

İçindekiler:

  1. Disteki kahverengi lekeler neden olur?
  2. Diş lekeleri nasıl temizlenir?
  3. Diş taşını evde nasıl temizlenir?
  4. Diş temizleme ücretli mi?
  5. Kararan Dişler nasıl beyazlar?
  6. Diş taşı temizliği nasıl yapılır?

Disteki kahverengi lekeler neden olur?

Çürüme: Bazen kahverengi lekeler, fazla şekerli ve nişastalı yiyeceklerin yanı sıra şekerli içeceklerin tüketilmesiyle gelişen diş çürümesinin bir işareti olabilir. Bu yiyecek ve içecekler diş yüzeyine yapışan ve zamanla dişe zarar veren plak oluşturur.

Diş lekeleri nasıl temizlenir?

Lekelere karşı kullanılabilecek ilk akla gelen yöntem karbonattır. Diş fırçasına bir miktar karbonat dökerek dişlerinizi fırçalayın. Sonrasında tekrar diş macununuz ile fırçalayın. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

Diş taşını evde nasıl temizlenir?

Karbonat ve tuzu karıştırıp, diş fırçanızı ıslatıp bu karışıma batırın. Dişlerinizi nazikçe bu karışımla fırçalayın. Ardından ağzınızı suyla çalkalayıp tükürün. Bu yönteme gün aşırı yani birer gün ara verip devam edin.

Diş temizleme ücretli mi?

Diş taşlarınızı temizletmeye karar verdiyseniz bu temizliğin fiyatını da merak ediyorsunuzdur. Sosyal güvenceniz mevcutsa devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde diş taşı temizliğini yaptırabilirsiniz. Ancak özel bir diş hekimine gitmeyi düşünüyorsanız diş taşı temizliği ücreti TL arasındadır.

Kararan Dişler nasıl beyazlar?

Birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı karbonatı bir fincanda karıştırın. Karışım macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Elde ettiğini macunu bir diş fırçası kullanarak ya da parmağınızın ucuyla dişlerinize uygulayın. Macunu özellikle dişlerinizin lekeli kısmına iki dakika boyunca ovarak uygulayın.

Diş taşı temizliği nasıl yapılır?

Tedavi genellikle anestezi kullanılmadan birtakım ultrasonik ve periodontal aletlerle yapılır. Temizleme işleminde, plakları ve diş taşları dişlerinizin arasından ve diş eti çizginizden temizlenir ve ardından diş taşı oluşumunu engellemek ve dişlerinizi parlatmak için polisaj yapılır.