Mevlânâ kimdir vikipedi?

İçindekiler:

  1. Mevlânâ kimdir vikipedi?
  2. Mevlanayi etkileyen kimdir?
  3. Mevlana'nın hayatı kimdir?
  4. Konya Mevlana Hazretleri kimdir?
  5. Mesnevi manevi kime aittir?
  6. Mesnevi nin yazarı kimdir?
  7. Mesnevi kim tarafından kaleme alınmıştır?

Mevlânâ kimdir vikipedi?

Muhammed Celâleddîn-i Rumi (Farsça: جلال‌الدین محمد بلخى), veya kısaca bilinen adıyla Mevlânâ (Farsça: مولانا, "efendimiz", - 17 Aralık 1273), 13. yüzyılda yaşamış Fars Sünni Müslüman şair, fâkih, âlim, ilahiyatçı ve Sufi mutasavvıf.

Mevlanayi etkileyen kimdir?

ŞEMS DÖNEMİ Mevlana'nın ünü her tarafa yayılmaya başlamıştı. 1244 yılında Şems-i Tebrizi adında bir derviş Konya'ya gelip kendisiyle görüşünce, üzerinde şiddetli bir etki bıraktı.

Mevlana'nın hayatı kimdir?

Mevlâna yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan Ülkesi'nin Belh şehrinde doğmuştur. Mevlâna'nın babası Belh Şehrinin ileri gelenlerinden olup, sağlığında “Bilginlerin Sultânı” ünvanını almış olan Hüseyin Hatibî oğlu Bahâeddin Veled'tir.

Konya Mevlana Hazretleri kimdir?

Mevlana Hazretleri, miladi yılında bugün Afganistan sınırları içinde yer alan Horasan ülkesinin Belh şehrinde doğmuştur. Asıl ismi Celaleddin Muhammed'dir. Annesi Mümine Hatun,babası “Sultanü'l-ulema” yani “Alimler Sultanı” olarak tanınan Bahaeddin Veled'dir.

Mesnevi manevi kime aittir?

Mesnevî, Mesnevî-i Şerif ya da Mesnevî-yi Manevî (Farsça: مثنوی معنوی), Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin altı ciltlik Farsça eseri. Mesnevî, doğu klasik edebiyatında, uyakça müstakil beyitlerinin, ikişer mısrası kafiyeli olan bir nazım türüdür ve muhtelif şairlerin neşrettikleri birer "Mesnevî" vardır.

Mesnevi nin yazarı kimdir?

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Mesnevî-i Ma'nevî/Yazarları

Mesnevi kim tarafından kaleme alınmıştır?

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin (ö. 672/1273) kendi tasavvuf anlayışını sergilediği ve yazdığı, nazım biçimi ile aynı adı verdiği Mesnevi adlı eseri 6 defterden oluşur. 25.700 beyitten oluşan Mesnevi, Fars dilinde yazılmıştır.