E kpss'ye kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. E kpss'ye kimler girebilir?
  2. Ekpss 2020 sınavı ne zaman?
  3. 2020 Ekpss kimler girebilir?
  4. Engelli KPSS hangi meslekler var?
  5. Ekpss de genel Hangi hastalıklar?
  6. Ekpss sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
  7. Ekpss 2021 tercihleri ne zaman?
  8. Ekpss de en az kaç puan almak gerekir?
  9. Ekpss 2021 sonuçları ne zaman açıklanacak?
  10. Engelli kura sonuçları ne zaman açıklanacak?
  11. EKPSS ne zaman atama olacak?

E kpss'ye kimler girebilir?

Doğuştan veya sonraki yaşantısında, bedensel, ruhsal, duyusal, zihinsel ve sosyal yetenekleri bağlamında bulunan engel oranının en az yüzde kırk düzeyinde çalışabilir durumda olan bireyler, bu sınava girebilmektedir. Aynı zamanda sınava giriş için Sağlık Kurulu raporu ile belgeleme de şart olmaktadır.

Ekpss 2020 sınavı ne zaman?

İşte detaylar... 15 Kasım Pazar günü saat 10:15'te merkezi olarak düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2020 için adaylar sonuçların açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyor.

2020 Ekpss kimler girebilir?

"En az yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabilecek" EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci maddesi 7'nci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecek.

Engelli KPSS hangi meslekler var?

Bu unvanlardan bazıları ambar memuru, avukat, bakteriyolog, bilgisayar işletmeni, çocuk gelişimcisi, dağıtıcı, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, imam-hatip, istatistikçi, kimyager, laborant, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, programcı, psikolog, sekreter, sosyal çalışmacı, hizmetli kadro unvanlarıdır.

Ekpss de genel Hangi hastalıklar?

Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otistik, Asberger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.

Ekpss sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Adaylar, yerleştirme sonuçlarına tarihinde saat 15.05'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

Ekpss 2021 tercihleri ne zaman?

EKPSS tercihlerinin 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmesi sebebiyle adayların, bugün ve yarın gün içerisinde tercih işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Tercih işlemleri, 19 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercih işlemleri, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C.

Ekpss de en az kaç puan almak gerekir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda en düşük 60 puan alan adayların memurluk için başvuru şartlarında puan şartını tamamlamış oluyor. Bu arada KPSS puanı her kuruma göre değişebiliyor. En az 60 puan alanlar atanamıyor.

Ekpss 2021 sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen tercih işlemlerinin ardından, tercih sonuçları 15 gün içerisinde değerlendirilip adayların erişimine açılacak. EKPSS tercih sonuçlarının 3 Şubat 2021 tarihine kadar erişime açılması öngörülüyor.

Engelli kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Adaylar, yerleştirme sonuçlarına tarihinde saat 17.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

EKPSS ne zaman atama olacak?

EKPSS ATAMA TALEBİ Pandemi nedeniyle ertelenen diğer sınavların çoğu yaz döneminde yapılmış iken, EKPSS için verilen tarih 'dir.