Belçika'da çalışmak için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Belçika'da çalışmak için ne yapmalıyım?
  2. Belçika vizesi nasıl alınır?
  3. Belçika'ya girişte karantina var mı?
  4. Çalışma izni için hangi evraklar lazım?
  5. Belçika vize ücreti nereye yatıyor?
  6. Belcika turist kabul ediyor mu?
  7. Türkiye'ye girişte test isteniyor mu?
  8. Belcika oturma izni nasıl alınır?
  9. Çifte vatandaşlık hangi ülkelerde var?
  10. Nasıl çalışma izni alabilirim?
  11. Yabancı işçi çalıştırma başvurusu nereye yapılır?

Belçika'da çalışmak için ne yapmalıyım?

Belçika A tipi çalışma izni başvurusu yapmak için; Belçika'da son 10 yıl içerisinde en az 4 yıl boyunca B tipi çalışma izni ile çalışmış olmak, son 10 yılda bir yıldan uzun süre Belçika dışında yaşamamış olmak gerekir. Türk vatandaşları için B tipi çalışma izniyle 3 yıl çalışmış olunması yeterlidir.

Belçika vizesi nasıl alınır?

Belçika vizesi almak isteyenlerin öncelikle seyahatlerinin süresine göre Belçika Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğine ya da bu kurumlar tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezlerinden randevu almaları gerekmektedir.

Belçika'ya girişte karantina var mı?

Ülkemizden Belçika'ya yönelik zorunlu seyahatlerde, Belçika'da oturumu bulunan kişilerin Belçika'ya varışlarında 10 günlük bir karantinaya tabi olması, ayrıca varışlarının 1. ve 7. günlerde PCR testi yaptırması gerekmektedir.7. günde yapılan PCR testinin negatif çıkması durumunda, karantina son bulabilecektir (Belçika ...

Çalışma izni için hangi evraklar lazım?

Yabancı personel tarafından sağlanması gereken dökümanlar; Pasaport, Pasaport Örneği. Çalışma Vizesi başvuru formu, Başvuru formu örneği. İş sözleşmesi veya resmi iş teklifi, İş Sözleşmesi Örneği. Yabancının ülkesindeki Türk Konsolosluğuna hitaben yazılmış davet mektubu.

Belçika vize ücreti nereye yatıyor?

Belçika Vize Ücreti Nasıl Yatırılır? Belçika Vizesi için harç bedeli, Belçika Konsolosluğu tarafınca verilen hesaba yatırılmalıdır. Belçika vize ücreti 2021 dekontu ise, başvurunun bedelinin ödendiğine dair bir belge ile birlikte, gerekli diğer evraklarla beraber sunulacaktır.

Belcika turist kabul ediyor mu?

Belçika Schengen Bölge üyesi bir ülke olması koşuluyla, Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşların, Belçika'ya gerçekleştirecekleri seyahatlerinde Belçika vize uygulamasına tabi olduklarını bilmeleri gerekmektedir.

Türkiye'ye girişte test isteniyor mu?

12 yaş altındaki çocuklar Türkiye'ye girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacak. ... Sağlık Bakanlığı tarafından tüm sınır kapılarından Türkiye'ye giriş yapacak kişiler, varış noktalarında örnekleme temelinde PCR testine tabi tutulabilecek.

Belcika oturma izni nasıl alınır?

Oturma iznine başvurmak için, Belçika'ya kişisel, profesyonel veya iş alanında bağlı olunduğunun kanıtlanması gerekmektedir. Belçika'da bir şirket kurmak, halihazırda var olan Belçikalı bir şirkete yatırım yapmak veya Belçikalı bir şirkette çalışmak Belçika ile iş bağı kurmak için tercih edilebilir yollardır.

Çifte vatandaşlık hangi ülkelerde var?

Aslında, herkes için çifte vatandaşlık ve değerli bir ikinci pasaport almak mümkündür. İşte size bu fırsatı sunacak en kolay vatandaşlık veren ülkelerden bazıları: Portekiz, Malta, Kıbrıs, Dominika, St.Kitts, Antigua & Barbuda…

Nasıl çalışma izni alabilirim?

En az altı ay geçerli bir oturma iznine sahip olan yabancılar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına E Devlet üzerinden Online başvuruda bulunulur, Yabancının geçerli ikamet iznine sahip olmadığı durumlarda ikamet ettiği ülkenin ya da yasal bir ikametinin olduğu başka bir ülkenin Türk Büyük Elçiliği veya ...

Yabancı işçi çalıştırma başvurusu nereye yapılır?

ÇALIŞMA İZNİ MÜRACAATI NEREYE YAPILIR? Çalışma izni almak isteyen yabancı ülke vatandaşları yurt içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, yurt dışında ise vatandaşı oldukları ya da yasal olarak yaşadıkları ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri veya başkonsolosluklarına başvuru yapabilirler.