Absorbe etmek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Absorbe etmek ne demek TDK?
  2. Absorbe ne demek Diş?
  3. Soğurma demek ne demek?
  4. Adsorbe edilmiş su ne demek?
  5. Afaki ne anlama gelir?
  6. Kapilar su ne demek?
  7. Su aktivitesinin gıda teknolojisi açısından önemi nedir?
  8. Ekarte etmek ne demek?
  9. Afaki ne demek örnek cümle?
  10. Afaki bir durum ne demek?
  11. Bağlı su ne demek?
  12. Higroskopik su ne demek?

Absorbe etmek ne demek TDK?

Absorbe kelimesini anlamı; absorb sözünden gelen ve emmek olarak tanımlanan bir sözün türemesi ile absorbe, bir şeyi almak ve daha büyük bir birimin parçası yapmak olarak tanımlanır. Absorbe Nedir TDK: Soğurmadır, katı veya sıvı maddeden soğurma yoluyla bir gazı emmesi anlamına gelir.

Absorbe ne demek Diş?

Absorbe, içinden veya gözeneklerden veya boşluklardan geçen bir şeyi almak. Tamamen yansıma veya aktarım olmadan tutmak (örneğin radyasyon veya ses), darbeyi emen bir tampon. Katlanmak; barındırma, ek zorlukları absorbe edememek gibi örnekler ile ifade edilir.

Soğurma demek ne demek?

Soğurma (kimya) - Bir maddenin bir başka madde içine veya bir gazın bir sıvı içine nüfuz etmesi.

Adsorbe edilmiş su ne demek?

Absorbe Edilmiş Su nedir? Nişasta, protein ve pektin gibi maddelerin yüzeylerinde absorbe edilmiş halde bulunan su. Analiz sırasında bu suyun bir bölümü uzaklaştırılabilir. Genel olarak gıdalarda bulunma miktarı -15'tir.

Afaki ne anlama gelir?

ÂFÂKÎ 1. Ciddî ve belli bir konu üzerinde olmayan, rastgele, dereden tepeden (konuşma, söz…): Biraz âfâkî sohbetten sonra kalktık (Ahmet Râsim).

Kapilar su ne demek?

Kapillar su da toprak taneciklerinde yüzey kuvvetleri tarafından tutulmakla birlikte tutulma güçleri higroskopik suyunki kadar fazla değildir. ... Buna göre kapillar su toprakta 1/3 atmosfer ile 31atmosferlik eksi basınçlar arasında tutulan su olarak tanımlanmaktadır.

Su aktivitesinin gıda teknolojisi açısından önemi nedir?

Mikroorganizma faaliyetlerinde ve biyokimyasal reaksiyonlarda bu su etkilidir. ... Su aktivitesi; ürünün raf ömrünü, kokusunu, rengini, lezzetini ve yapısını etkiler. Bu nedenle su aktivitesinin ölçülmesi, mikrobiyolojik riskleri minimize etmenin ve gıda kalitesini arttırmanın en önemli çözümüdür.

Ekarte etmek ne demek?

Egale etmek, eşit hale getirmek ya da aynısını yapmak demektir. Ekarte ise geride bırakmak, önde tamamlamak ve rakibini yenmek manasında kullanılır.

Afaki ne demek örnek cümle?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında afaki kelimesi 'önemsiz ve gereksiz' şeklinde yer almaktadır. Aynı zamanda bir kaynağa dayanmayan ve hayali olarak da dile getirebiliyor. Buna bir örnek vermek gerekirse; ''Biraz afaki sohbetten sonra oradan kalktık'' A. Rasim.

Afaki bir durum ne demek?

Afakinin en sık kullanılan anlamı gereksiz ve önemsiz konuşmaktır. Bu nedenle afaki konuşmak kelime grubunun anlamı önemsiz şeylerden bahsetmek anlamına gelir. Net bir konu üzerinde olmayan, havadan sudan yapılan konuşmalara afaki konuşmak denir.

Bağlı su ne demek?

Bağlı su: gıda bileşenlerin yapısına girmiş veya bunlara tek bir molekül tabakası halinde H bağlaı ile bağlanmış su formudur.

Higroskopik su ne demek?

Toprakta kolloidal taneciklerin yüzeylerinde çok yüksek eksi basınçlarla tutulan su higroskopik su olarak adlandırılmaktadır.