Orak kelimesi anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Orak kelimesi anlamı nedir?
  2. Orak biçimi nedir?
  3. Orak ve sabanlar ne demek?
  4. Alaten ne demek?
  5. Tahra ne demek?
  6. Orak ne demek TDK?
  7. Orak nedir TDK?
  8. Saban nedir ne işe yarar?
  9. Orak resmi ne demek?
  10. Tahra ne demek kökeni?
  11. Tahra Kürtçede ne demek?
  12. Sabanın bulunması nedir?
  13. Saban ne demektir saban?
  14. Orak çekiç Hangi bayrak?
  15. Çapam ne demek?
  16. Tahra mı dahra mı?
  17. Tahra ne demek kurtce?
  18. Tara ne demek TDK?
  19. Yaman mı yaman ne demek?

Orak kelimesi anlamı nedir?

1. Bir sapın ucuna geçirilmiş yarım çember biçiminde yassı, ensiz ve keskin bir bıçaktan ibâret ekin biçme âleti, tırpanın küçüğü: Şâhit ol ey kılıç, kalem ve orak / Doğsun Büyük Doğu benden doğarak (Necip F. Kısakürek).

Orak biçimi nedir?

Orak, özellikle tarımda kullanılan yarım çember biçiminde yassı, ensiz ve keskin metal bir bıçakla, buna bağlı bir saptan oluşan ekin biçme aracıdır. Aynı zamanda komünizmin simgesinde de yer alan orak, bu simge için köylü (çiftçi) sınıfını temsil eden bir figür olarak kullanılır.

Orak ve sabanlar ne demek?

Daha önceleri ağaç dallarından yapılan saban, madenden yapılmaya başlanmış ve hayvan boynuzlarından yapılan oraklar ise kalıp dökme veya dövme teknikleri ile biçimlendirilerek adeta fabrikasyon yöntemi ile üretilmişlerdir. Kuşkusuz madenin yoğun kullanımı ve ucuzlaması ona ulaşımı da kolaylaştırmıştır.

Alaten ne demek?

alaten için 1 adet anlam bulundu. Cüzamlı, abraş.

Tahra ne demek?

Tahra'nın diğer adı Anadolu'da "Dehre"dir. Odun kesme, ağaç budama işlerinde kullanılır. Tahra ucu kavisli genellikle odun kesme, ağaç budama işlerinin yapıldığı bir alettir. Anadolu'da "dehre" olarakta isimlendirilir.

Orak ne demek TDK?

Orak (i. ) Bir sapın ucuna geçirilmiş yarım çember biçiminde yassı, ensiz ve keskin bir bıçaktan ibâret ekin biçme âleti, tırpanın küçüğü: Şâhit ol ey kılıç, kalem ve orak / Doğsun Büyük Doğu benden doğarak (Necip F. Kısakürek).

Orak nedir TDK?

Orak ne demek tir? 1)Yarım çember biçiminde yassı, ensiz ve keskin metal bir bıçakla, buna bağlı bir saptan oluşan ekin, ot vb. biçme aracı, 2)Ekin biçme zamanı, 3)Ekin, ot vb. biçme işi.

Saban nedir ne işe yarar?

Saban, tarımda yararlanılan tarlayı ekme öncesi toprağı havalandırmakta kullanılan bir alet. ... Modern sabanlar ise traktörler tarafından çekilmektedir ve pulluk olarak da adlandırılmaktadır.

Orak resmi ne demek?

Bu iki simge çiftçileri ve proletaryayı sembolize eder. Bu iki simge bir araya getirilerek çiftçilerin ve işçilerin birliği sembolize edilir. En bilinen biçimi Sovyetler Birliği'nin bayrağındaki orak ve çekicin kızıl yıldızla birlikte kullanıldığı biçimidir. Bunun dışında birçok bayrak ve amblemde kullanılmıştır.

Tahra ne demek kökeni?

Tahra ne demek kökeni? Farsça dāhre veya dahre داهره/دهره "orak, ağaç budama bıçağı" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Proto-İranca (Ana-İranca) yazılı örneği bulunmayan *dāthra sözcüğünden evrilmiştir. (NOT: Bu sözcük Sanskritçe dātra दात्र "orak" sözcüğü ile eş kökenlidir.

Tahra Kürtçede ne demek?

Tahra kelimesi Türkçe'de "orak, ağaç budama bıçağı" anlamına gelir. Farsça dāhre veya dahre داهره/دهره z "orak, ağaç budama bıçağı" sözcüğünden alıntıdır.

Sabanın bulunması nedir?

Milattan önce 5. ve 6. yüzyıllarda Mezopotamya sınırları içerisinde ilk örneklerine rastlanan sabanın oldukça eski bir tarihi vardır. İnsanların toprağı eşeleyerek ektikleri tohumlardan daha fazla ürün aldıklarını anlaması ile saban kullanımına başlanılmıştır.

Saban ne demektir saban?

Saban ne demek ne demek? Tarlayı ekilir duruma getirmek yani toprağı sürmek için kullanılan ilkel alettir. Günümüzde sabanın yerine bu aletin çok geliştirilmiş olanı ve pulluk adı verileni kullanılmaktadır. ... Saban uzun süre basit bir alet olmaktan ileri götürülemedi.

Orak çekiç Hangi bayrak?

Altın bir orak ve çekiç ve üst kantonunda altın kenarlı bir kızıl yıldız ile düz bir kırmızı bayrak.

Çapam ne demek?

Çapan isminin anlamı: Ulak, postacı, haber getiren.

Tahra mı dahra mı?

Tahra ucu kavisli genellikle odun kesme, ağaç budama işlerinin yapıldığı bir alettir. Anadolu'da "dehre" olarakta isimlendirilir.

Tahra ne demek kurtce?

Tahra kelimesi Türkçe'de "orak, ağaç budama bıçağı" anlamına gelir. Farsça dāhre veya dahre داهره/دهره z "orak, ağaç budama bıçağı" sözcüğünden alıntıdır.

Tara ne demek TDK?

1.Bağ budamaya ya da ağaç kesmeye yarayan, eğri bir çeşit bıçak.

Yaman mı yaman ne demek?

El mi Yaman Bey mi Yaman Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Herhangi bir durumun başında kim olursa olsun, güçlü olan yöneticiler değil halktır. Gerçek güç halktadır ve halk ne derse o olur.