Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu kimler alabilir?
  2. Vakif Burslarina nasil Basvurulur?
  3. VGM bursu başvurusu ne zaman?
  4. Vakıf bursları ne zaman verilecek?
  5. Vakıf bursu alınca KYK kesilir mi?
  6. Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs geri ödemeli mi?
  7. Vakıf bursu ne zaman yatar 2020?

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu kimler alabilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Eğitim Yardımları ve Yükseköğrenim Bursları için alınan başvurular açık kontenjanlarımız nispetinde, aşağıda belirtilen ilgili mevzuata göre öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir.

Vakif Burslarina nasil Basvurulur?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

VGM bursu başvurusu ne zaman?

Eğitim hayatına devam eden öğrencilerin ekonomilerine büyük destek sağlayacak 2021 VGM burs başvurusu için tarihler www.vgm.gov.tr üzerinden yayınlandı. VGM burslarında ortaöğrenim başvuruları 15 Ekim, yükseköğrenim başvuruları ise 1 Kasım tarihinde başlayacak.

Vakıf bursları ne zaman verilecek?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10'una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.

Vakıf bursu alınca KYK kesilir mi?

KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs geri ödemeli mi?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları sonuçlar açıklandıktan hesap açım işlemlerinin tamamlanmasının ardından mümkün olan en kısa sürede ödenir. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılır.

Vakıf bursu ne zaman yatar 2020?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10'una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır.