Sağlık ocağında çalışanlar kimlerdir?

İçindekiler:

  1. Sağlık ocağında çalışanlar kimlerdir?
  2. Aile hekimim nasıl öğrenebilirim?
  3. Aile hekimini değiştirmek için ne yapmalıyım?
  4. E nabız aile hekimi değiştirme ne kadar sürer?
  5. Aile hekimine telefonla nasıl ulaşabilirim?
  6. Çocuğum hangi sağlık ocağına kayıtlı?

Sağlık ocağında çalışanlar kimlerdir?

Aile hekimleri, sağlık hizmetlerine yardımcı olmak amacıyla ebe, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter gibi ilave sağlık hizmetleri personeli ile güvenlik, temizlik, kalorifer, sekreterya vb. hizmetler için ferden veya müştereken personel çalıştırabilir ya da hizmet satın alabilirler.

Aile hekimim nasıl öğrenebilirim?

E- devlet sistemine giriş yapmak için, e-devlet şifresine ihtiyaç vardır. TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra, sorgulama butonuna karşınıza çıkar. Bu butona, aile hekim bilgisi sorgulama ifadesi yazılır. Buradan kendi aile hekiminizi, adres bilgisini öğrenebilirsiniz.

Aile hekimini değiştirmek için ne yapmalıyım?

Aile hekiminizi değiştirmek için ALO 182 MHRS çağrı merkezini arayarak sizinle iletişime geçen temsilciye talebinizi iletebilirsiniz.

E nabız aile hekimi değiştirme ne kadar sürer?

Şayet aile hekiminden şikayetçiyseniz ve bunun için değişiklik istiyorsanız 'kendi isteği' kısmını seçebilirsiniz. Bu formu yeni ikametgahınızın yakınında bulunan tercih ettiğiniz bir sağlık ocağına iletmeniz de yeterli olacaktır. Yaklaşık 15 gün içinde aile hekiminiz yeniden belirlenmiş oluyor.

Aile hekimine telefonla nasıl ulaşabilirim?

Birincisi ALO 182 hekim randevu merkezini aramak, ikincisi ise https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ internet sitesi üzerinden randevu almaktır.

Çocuğum hangi sağlık ocağına kayıtlı?

Aile hekiminizi öğrenmek için (www.turkiye.gov.tr) adresi üzerinden girmeniz yeterlidir. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi girdikten sonra sorgulama butonuna “Aile Hekim Bilgisi Sorgulama” yazıp aile hekiminizi öğrenebilirsiniz.