Pasaport defter bedeli nereye ödenir 2021?

İçindekiler:

  1. Pasaport defter bedeli nereye ödenir 2021?
  2. Pasaport defter bedeli kaç TL?
  3. Pasaport harç ödemesi nasıl yapılır?
  4. Pasaport ücreti internetten nasıl ödenir?
  5. Yeşil pasaport defter bedeli ne kadar?
  6. Pasaport harcı nereye yatırılır 2020?
  7. 10 yıllık pasaport harcı ne kadar?
  8. Yeşil pasaport kaç TL 2021?
  9. 10 yıllık yeşil pasaport ücreti ne kadar?
  10. Pasaport harcı online ödeme nasıl yapılır?

Pasaport defter bedeli nereye ödenir 2021?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

Pasaport defter bedeli kaç TL?

Pasaport harçları pasaportun başvuru sırasında talep edilen kullanım süresine göre değişiklik göstermektedir ancak pasaport defter ücreti her bir pasaport süresi için aynıdır. Güncel olarak pasaport defter ücreti ise 180,00 TL dir, yani alacağınız pasaportun süresine göre harç ücreti + 180,00 TL olarak hesaplanır.

Pasaport harç ödemesi nasıl yapılır?

Üstelik pasaport harcı ödemeleri banka kartı ve GİB üzerinden de ödenebilmektedir. Pasaport harcı ücreti bankaya yatırılarak da ödenebilmektedir....Pasaport harcının ödenebileceği yerler ise şuralardır:
  1. Vergi Dairesi Müdürlükleri.
  2. PTT Şubeleri.
  3. Anlaşmalı Bankalar.
  4. Gelir İdaresi Başkanlığı
  5. GİB' e.

Pasaport ücreti internetten nasıl ödenir?

Ehliyet, kimlik ve pasaport harç ücretleri artık Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) internet sitesi üzerinden banka kartı veya kredi kartıyla ödenebiliyor. Pasport ve kimlik ücretlerini sorunsuz bir şekilde GİB üzerinden ödeyebilirsiniz.

Yeşil pasaport defter bedeli ne kadar?

Yeşil pasaport sahipleri sadece defter bedeli (174,5 TL) ödeyerek pasaport alabilmektedirler. Süreye bağlı defter harcı yeşil pasaport sahiplerinden alınmaz.

Pasaport harcı nereye yatırılır 2020?

Bordo pasaport, yeşil pasaport veya almak adına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar defter bedellerini “pasaport defter bedeli” adıyla, pasaport harç bedellerini ise “e-Pasaport harç bedeli” ismiyle Maliye Bakanlığına bağlı defterdarlık veya müdürlüklere, veznelere veya Maliye Bakanlığıyla anlaşmalı bankalara ...

10 yıllık pasaport harcı ne kadar?

Pasaport bedelleri; harç bedeli + defter bedeli şeklinde ödeniyor. 2021 yılı için en düşük 6 aylık olan pasaportun ücreti 407,20 TL'ye yükseldi. En pahalı olan 10 yıllık pasaportu almak isteyenlerin 1265,40 TL ödemesi gerekiyor.

Yeşil pasaport kaç TL 2021?

Yeşil pasaport sahipleri sadece defter bedeli (174,5 TL) ödeyerek pasaport alabilmektedirler.

10 yıllık yeşil pasaport ücreti ne kadar?

2020 yılında ₺160 olan defter bedelinin, 2021 yılında ₺180'e çıkarılmasının ardından başvuru sahiplerinin 6 aylık pasaport harcı için ₺407,20, 10 yıllık pasaport harcı için ise ₺1.265,40 ödemesi gerekmektedir. *** Hususi (Yeşil) ve Hizmet Damgalı (Gri) Pasaport Başvurularında harç bedeli ödenmemektedir.

Pasaport harcı online ödeme nasıl yapılır?

Pasaport harçları, https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden, kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla 12.04.2018 tarihinden itibaren tahsil edilmektedir.