1 dönümden ne kadar salatalık çıkar?

İçindekiler:

  1. 1 dönümden ne kadar salatalık çıkar?
  2. Salatalık fidesi kaç günde bir sulanır?
  3. Salatalık verimli olması için ne yapılır?
  4. Salatalık en iyi nasıl yetiştirilir?
  5. 1 fide kaç kilo salatalık verir?
  6. Salatalık güneşi mi sever gölgeyi mi?
  7. Domates salatalık ne zaman sulanır?
  8. Salatalık hangi gübreyi sever?
  9. Salatalık suyu sever mi?
  10. Salatalık hangi gübre verilir?
  11. Salatalık fidesi kaç günde meyve verir?
  12. 1 fide kaç kg domates verir?
  13. Metrekareye kaç marul dikilir?
  14. Serada marul ne kadar sürede yetişir?
  15. Salatalık evde nasıl yetiştirilir?
  16. 1 kök salatalık kaç kilo verir?
  17. Domates salatalık biber kaç günde bir sulanır?
  18. Salatalığa ne zaman gübre verilir?

1 dönümden ne kadar salatalık çıkar?

Bir dönüm ekili alandan yaklaşık 1,5 ila 2 ton civarında salatalık bekliyoruz. Tabi bu hava şartlarının iyi olduğu zaman, normalde geçen sene dönümden 500 kilogram salatalık alamadık.

Salatalık fidesi kaç günde bir sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Salatalık verimli olması için ne yapılır?

Salatalık üretiminde, yağış miktarı da dikkate alınarak düzenli sulama yapılması verim de artış sağlamaktadır ve doğru sulama yöntemi de oldukça önemlidir. Sulama veya yağışlardan sonra oluşan kaymak tabakasını önlemek için toprağın gevşetilmesi gerekmektedir. uzun ekim nöbeti uygulanmaktadır.

Salatalık en iyi nasıl yetiştirilir?

Salatalık tohumlarını koymadan önce toprağı püskürtme (fıs fıs şişe) yardımıyla üstten nemlendirin. Tek fidelik saksılara 2 tohum atın. Biri çıkmazsa diğeri yedek olacaktır. 50 cm çapında saksı ya da damacanalarda ise bir daire çizecek şekilde çok dış kenara yanaşmadan 5-6 tohumu aralıklarla ekin.

1 fide kaç kilo salatalık verir?

7 ) Salatalık : Ortalama 25 adet tohum kullanılır. Kök başına 1 kg verimden 25 kg verim.

Salatalık güneşi mi sever gölgeyi mi?

Fideleri hızlı çekiştirmeyin, çünkü bu toprağa ve diğer fidelere zarar verebilir. İkisinden en uzun ve güçlü olana dokunmayın, diğerini toprağın yüzeyine doğru inceltin. Salatalıkların ışık ve sıcaklık gerekliliklerini karşılamak için en az 8 saat doğrudan güneş ışığına maruz kalmaları gerekir.

Domates salatalık ne zaman sulanır?

15-20 gün ara ile sulama yapılmalıdır. İlk iki sulama çiçeklenmeden önce, diğer iki sulama ise çiçeklenmeden sonra uygulanır. Yani ilk sulamadan itibaren 15-20 gün ara ile 4 defa sulama uygulanır.

Salatalık hangi gübreyi sever?

Dekara saf madde olarak 5 veya 10 kg Azot, 4 veya 10 kg Fosfor, 6 veya 10 kg Potasyum ve 4 veya 6 kg Kalsiyum verilmesi gerekir. Ekimden önce mutlaka hayvan gübresi atılması gerekmektedir.

Salatalık suyu sever mi?

SAKSIDA SU AKITMA (DRENAJ) DELİKLERİ OLMALI Salatalık, suyu çok sever ama her bitkide olduğu gibi salatalıkta da fazla su, köklere zarar verir. Doğru nem seviyesini tutturmak için, dört su akıtma deliği olan plastik saksı mükemmel bir seçim olacaktır.

Salatalık hangi gübre verilir?

Dekara 5 veya 10 ton ahır gübresi verilmesi gerekmektedir. Bu rakam toprağın yapısına bağlı kalarak 15 tona kadar çıkmaktadır. Ahır gübresi içine, ayrıca koyun, keçi, tavuk ve güvercin gübresi eklenmektedir.

Salatalık fidesi kaç günde meyve verir?

Büyük salatalıklar daha acı olur. Sapı salatalığın 1,5 cm üzerinden kesin. Çoğu salatalık, ekildikten sonra 55-70 gün içinde toplanmaya hazır hale gelir.

1 fide kaç kg domates verir?

1 FİDEDEN 55 KİLOGRAM ÜRÜN Normal şartlarda en sistemli seralarda bile bir domates fidesinden 20 kilogram civarında ürün alınabiliyor ama bizim yetiştirdiğimiz fideden 55 kilogramın üzerinde verim alınabiliyor" diye konuştu.

Metrekareye kaç marul dikilir?

Çoğu zaman, marul bitkileri arasında 20-30 cm ve sıralar arasında 50-60 cm mesafe bırakılır. 1 hektarlık olan bir alanda (10.000 metrekare), yaklaşık 50.000 adet bitki dikebiliriz.

Serada marul ne kadar sürede yetişir?

Yetişme süresi 2-3 ay gibi kısa süreli olan salata ve marul tiplerinde açıkta ve örtü altında değişik mevsimlere uygun olarak ıslah edilmiş çeşitlerle arka arkaya yılın 12 ayı üretim yapmak mümkün olmuştur. Salata ve marullar soğuğa kısmen dayanıklı, nemli hava koşullarına gereksinim duyan serin, ılık iklim sebzesidir.

Salatalık evde nasıl yetiştirilir?

Saksınızı toprakla doldurduktan sonra toprağın orta kısmında çok derin olmayacak şekilde oyuk açın. Bu oyuğun içine dikkatlice salatalık tohumlarını yerleştirin. 1 saksı için 8-10 adet tohum yeterli olacaktır. Tohumları oyuğa koyduktan sonra üzerine yeniden toprak serpiştirin.

1 kök salatalık kaç kilo verir?

7 ) Salatalık : Ortalama 25 adet tohum kullanılır. Kök başına 1 kg verimden 25 kg verim.

Domates salatalık biber kaç günde bir sulanır?

15-20 gün ara ile sulama yapılmalıdır. İlk iki sulama çiçeklenmeden önce, diğer iki sulama ise çiçeklenmeden sonra uygulanır.

Salatalığa ne zaman gübre verilir?

Bitkinin ilk dönemdeki besin maddelerini almaya yeterli ve yardımcı olacaktır. Dikimden hemen sonra bolca can suyu verilmesi gereklidir. Havalar aşırı sıcak ise azar azar her gün sulama yapılabilir. Can suyundan 7-10 gün sonra ilk gübreleme fosfor ağırlı gübreler ile yapılır.