Minimalist giyim tarzı ne demek?

İçindekiler:

  1. Minimalist giyim tarzı ne demek?
  2. Minimalist tarzı nedir?
  3. Sofistike giyim tarzı ne demek?
  4. Retro giyim tarzı ne demek?
  5. Minimal şıklık ne demek?
  6. Minimal ev nasıl olur?
  7. Minimalist kadin ne demek?
  8. Sofistike bilgi ne demek?
  9. Soft giyim tarzı ne demek?
  10. Retro kesim ne demek?
  11. Vintage giyim kadin ne demek?
  12. Avangart giyim nasıl olur?
  13. Minimalist insan ne demek?
  14. Minimalist kime denir?
  15. Sofistike ne demek TDK?
  16. Sofist sözcüğü ne anlama gelir?

Minimalist giyim tarzı ne demek?

Minimalist bir giyim tarzı, olabildiğince sade, duru ve rahat bir tarzı simgeliyor. Minimalist bir giyim tarzında renk karmaşası yoktur. ... Bununla birlikte tek bir renk de seçilebilir ve monokrom bir tarz yaratılabilir. Monokrom bir stille hem daha şık hem de daha iddialı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Minimalist tarzı nedir?

Minimalist tarz, son yıllarda daha çok popülerleşen, sade ve az eşyadan oluşan bir dekorasyon türüdür. Evlerinde sadeliği seven insanların terchi ettiği minimalist dekorasyonda olabildiğince düz çizgiler hakimdir.

Sofistike giyim tarzı ne demek?

Sofistike giyim, farklı alanlarda anlamı değişen bu sözcük moda terimi olarak ise şık, seçkin, farklı gibi anlamlarda kullanılmakta ve “ince bir zevki” yansıtmaktadır. İşte sofistike giyim tarzı ile ilgili ayrıntılar… Sofistike tarzı benimseyenler; tamamen hayal gücünün doğrultusunda giyinebilirler.

Retro giyim tarzı ne demek?

Retro giyim tarzı geçmişte moda olmuş renklerin kıyafetlerin ve tarzların yeni ürünlerde kullanılarak tekrar moda haline gelmesidir. Örneğin bol paça pantolon eski dönemlerden gelmiş bir retro iken günümüzde de yeni moda olarak kullanılması retro kıyafet olmasını sağlamaktadır.

Minimal şıklık ne demek?

Ne Demektir? Sade şıklığın ön planda olduğu, ortaya çıktığı andan itibaren birçok ünlü tasarımcının kıyafetlerine konu olan bir moda akımı diyebiliriz. Minimalizm; Coco Chanel, Calvin Klein, Pierre Cardin, Prada, gibi ünlü modacıların da adeta göz bebeği.

Minimal ev nasıl olur?

Sade yaşamın evlere yansıması olan minimalist ev dekorasyonu, tıpkı Lagom stili ve Wabi-Sabi gibi sadece gerekli eşyaların kullanıldığı bir ev dekorasyonudur. Bu dekorasyon ve aynı zamanda yaşam stili, sade ve dinlendirici bir ortam oluşmasını amaçlar. Kaliteli ve ihtiyaç dahilindeki eşyalar kullanılır.

Minimalist kadin ne demek?

Son olarak minimalist ne demek diye soranlara kendi bakış açımı şöyle özetlemek istiyorum: “minimalist gündelik yaşantısında minimalizmi ve sadeleşmeyi bir alışkanlık olarak benimsemiş; daha özgür, sağlıklı ve mutlu olma çabasında olan kişilerdir.”

Sofistike bilgi ne demek?

Fransızca'da yapmacık anlamına gelen sofistike kelimesi dekorasyon ve modada sıra dışı, özel ve iç içe geçmiş stilleri anlatır. Gerçekte birbiri ile uyumsuz gibi duran pek çok malzeme ve formu sofistike dekorasyonda bir araya getirebilirsiniz. Ancak önemli olan kendi içinde düzeni yakalayarak şıklık yaratmak.

Soft giyim tarzı ne demek?

Aslında bir bütünü temsil eden 'soft olmak' giyimde, yani kıyafet seçimlerinde kendini bazı temel ürünlerle, kumaşlarla ve renklerle gösterir. ... Uysal, çarpıcı olmayan ve pastel renkler genellikle soft seçimleri yansıtır. Bu renkler bir arada kullanıldıklarında hem uyum içerisinde hem de göz yormayan tercihlerdir.

Retro kesim ne demek?

Moda terimi olarak; geçmişte belli bir dönemde yaygın olarak giyilen kıyafet ve aksesuarların yeniden popülerleşerek giyilmesi ve kullanılması anlamına gelmektedir. Kültürel olarak eskimiş ve ya modası geçmiş bir akımın yeniden yaygınlaşması retro stildir. Ağırlıklı olarak 1960'lı ve 1970'li yılların izlerini taşır.

Vintage giyim kadin ne demek?

Vintage, antika kadar eski değil ancak 10-30 yıl arası giyim kuşam, araba gibi modadan nasibini alan eski ürünler için kullanılır. İsim olan Vintage'ın Türkçe karşılığı ise bağ bozumudur. Retro ise geriye doğru anlamına gelir ve moda dünyasında "geçmişe ait" olarak kullanılır.

Avangart giyim nasıl olur?

Avangart giyim, yeni bir moda yaratırken kumaşlar yerine farklı maddeler kullanılmasıdır. Örneğin yalnızca taşlardan oluşan bir kıyafetin tasarlanması avangart giyim olarak kabul edilir. Ancak giyim sektöründe oluşan tüm avangartlar günlük yaşamda kullanılabilir şekilde üretilir.

Minimalist insan ne demek?

Minimalist yaşam; insan hayatındaki maddi ve manevi unsurları, ihtiyaçlara göre sınırlayıp en aza indirgeyerek, daha fazla odaklanabilirlik, hareket serbestliği, yaşam konforu ve kalitesi kazandıran yaşam şekli anlayışıdır.

Minimalist kime denir?

Minimalist, minimalizmi bir hayat görüşü olarak belirleyenlere verilen bir ad. ... Örneğin bir minimalist, fazlalıklardan kurtularak sade hareket eder. Gerçekten ihtiyacı olmayan nesneleri, objeleri çevresinden uzaklaştırır.

Sofistike ne demek TDK?

TDK Güncel Türkçe Sözlük, bu kelimenin; Fransızca "sophistiqué" kelimesinden türetildiğini de eklemiştir. ... Sofistike kelimesi için; "yapmacık" anlamını vermiştir. Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlük'ün belirttiği diğer anlamlar ise; "yanıltıcı ve "karmaşık" şeklindedir.

Sofist sözcüğü ne anlama gelir?

Etimoloji bakımından 'sofist' kelimesi Yunanca sophos (bilge, becerikli, zeki) sözcüğünden türetilen sophistes'ten gelir, öğrenmeyi ve öğretmeyi meslek edinen kişileri belirtmek için kullanılır. ... Bir anlamda 'Yunan Aydınlanması' olarak adlandırılacak gelişmenin yaratıcılarıdır.